Открийте ни и в

Култура

Започна Международния арт форум „Без граници“ в курортен комплекс Албена

Започна Международния арт форум "Без граници" в курортен комплекс АлбенаНа 8 септември започна международния арт форум „Без Граници“ в курортен комплекс Албена. Тази година е четвъртото издание на събитието. Първите пристигнали участници са художниците-пленеристи и фотографи, сред тях са: Николай Русев (България), Милен Маринов (България), Марина Варенцова-Русева (Русия), Луиза Кала (Румъния),  Алба Ескайо (Испания), Мария Койчева (България),  Кеико Хошино (Япония), Константин Костов (Хърватия),  Златко Кръстевски (Македония), Явор Григоров (България), Венцислав Марков (България), Стефан Парисов (България),  Румяна Тенева (България) и др. В понеделник се проведе кратък уъркшоп , където художниците се запознаха с авангардни иновативни арт технологии. Материалите за рисуване са осигурени от фирма „Лорка“, партньор на БезГранци.  На 12ти септември от 17:00ч  ще се открие  изложбата на  пленеристите в Хотел „Президент“ в гр. Мангалия – Румъния, а на 14ти септеври от 18:3ч0 ще е втората им изложба в курортен комплекс Албена – ресторант на открито“Поко Локо“.

MIKA

публикувано

на

Започна Международния арт форум "Без граници" в курортен комплекс АлбенаНа 8 септември започна международния арт форум „Без Граници“ в курортен комплекс Албена. Тази година е четвъртото издание на събитието. Първите пристигнали участници са художниците-пленеристи и фотографи, сред тях са: Николай Русев (България), Милен Маринов (България), Марина Варенцова-Русева (Русия), Луиза Кала (Румъния),  Алба Ескайо (Испания), Мария Койчева (България),  Кеико Хошино (Япония), Константин Костов (Хърватия),  Златко Кръстевски (Македония), Явор Григоров (България), Венцислав Марков (България), Стефан Парисов (България),  Румяна Тенева (България) и др. В понеделник се проведе кратък уъркшоп , където художниците се запознаха с авангардни иновативни арт технологии. Материалите за рисуване са осигурени от фирма „Лорка“, партньор на БезГранци.  На 12ти септември от 17:00ч  ще се открие  изложбата на  пленеристите в Хотел „Президент“ в гр. Мангалия – Румъния, а на 14ти септеври от 18:3ч0 ще е втората им изложба в курортен комплекс Албена – ресторант на открито“Поко Локо“. Арт форумът „БезГраници“ е продукция на Стопанска Камара-Варна с партньорството на Курортен комплекс „Албена“, арт мрежа Скендерман и Галерия „Луиза Кала“ – Румъния.  По време на „БезГраници“ – 2013 се очакват 118 участници от рекорден брой държави спрямо старите издания на форума: общо 30, от Европа и света. Музикалният етно/фолк фестивал в рамките на форума ще се проведе на 13, 14 и 15 септември в Курортен комплекс „Албена“ на сцената на ресторант на открито „Поко Локо“.  Концертите започват всеки ден от 19:30 часа, а входът е свободен.  Основното събитие в рамките на „БезГраници“ традиционно е конференцията за културна политика и арт мениджмънт, включваща участие на фестивални организатори, специалисти, менажери и артисти. Тя ще се проведе от 13 до 15 септември в конферентната зала на хотел „Фламинго Гранд“.  Между основните теми ще бъдат: междукултурния диалог, работа в арт мрежа, технологични проблеми в етно/фолк сферата, новите европейски културни програми за финансиране и др. „БезГраници“ ще има и представяне на събитието на най-голямото музикално изложение в България – МюзикПро което се провежда в Интер Експо Център – София. Арт форумът „БезГраници“ е един от водещите български Етно/уърлдмюзик събития, носещ европейската ценностна система и насърчаваш взаимното опознаване на различните култури, мирното и приятелско съвместно съществуване и обмен. Форумът се стреми освен към реализация на културно събитие от световен мащаб, да бъде и инкубатор за развитието на арт индустрията и културния туризъм.

Програма

13.09.2013 г.

1. Трания (Малта) – етноджаз

2. Групата на Валери Димчев (България) традиционна музика и артфолк

3. Менталис Маялис (Унгария) модерно етно

4. Амбиент Фолклор (България) -етно ембиент

5. Тролфолк (Финландия) – етнорок, фолкпънк

14.09.2013 г.

1. Латиф Болат (САЩ/Търция) – етно/суфи

2. Ире (Франция/България) – фолкблус от „Земите на Орфей“

3. Кайно Йесно Слонце (България) – етно ембиент

4. Плантек (Франция/Бретон) – келтска музика, етно, електроника

15.09.2013 г.

1. Гласът на струните (Швеция/Словения) традиционен/съвременен фолклор

2. Квартет Елика, Соло и Рафаел (Швеция/Сенегал/Мексико) – етно/уърлдмюзик

3.Фабула Раса (Унгария) – етно, клецмер, джипси, уърлдмюзик

4. Марга Музика (Литва) етно/фолк

Снимка: Художници-пленеристи БезГраници, © 2013 Scenderman

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Фестивалпреди 2 дни

Най-големите звезди на българския хип-хоп ще взривят сцената на HELL ENERGY Fest

Обществопреди 2 седмици

Рециклирането на 100% от алуминиевите кенове пести енергия, която може да захрани 4 милиона домакинства за цяла година

Поппреди 3 седмици

Ясен Григоров е режисьор на видеото към новия сингъл на Алек Кирев

Tехнологиипреди 2 месеца

DataArt обяви пускането на SkinCareAI – мобилно приложение, откриващо ранни признаци на меланом

Tехнологиипреди 2 месеца

Нови удобства за клиентите на VIVACOM в обновения online магазин

Tехнологиипреди 2 месеца

ГАЛИНКА ЧАВДАРОВА, психолог и логопед в Люлин, в безплатно видео обучение за АУТИЗМА

Tехнологиипреди 2 месеца

Acronis и Advantech подписват глобално споразумение за дистрибуция за по-високо ниво на IoT киберзащита

Tехнологиипреди 2 месеца

Логопед в Люлин за деца, а кабинетът е само за игри!

Lifestyleпреди 2 месеца

ИКЕА обзаведе първото споделено пространство за учене в Студентски град

Lifestyleпреди 2 месеца

НАД 20 НОВИ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ПАЗАРА

Горещо