Connect with us

Кино

„Аватар: Природата на водата“ покори боксофиса

Avatar

Публикувано

на

Avatar The Way of Water November 2022 scaled

Киноспектакълът на Джеймс Камерън плени зрителите по цял свят

След тринадесетгодишно очакване, през изминалия уикенд Аватар: Природата на водата най-накрая дебютира в киносалоните и светът отново се стече към Пандора. Поразяващото киноизживяване на ненадминатия визионер Джеймс Камерън покори зрителите по цял свят, включително и тук в България, където филмът е спечелил над 933 000 лева за изминалите три дни, както и впечатляващите (особено за след пандемичните времена) общо 1 040 000 лева, с включени приходи от предпремиерните прожекции. Това е най-успешният уикенд за годината и като цяло вторият най-голям дебют на всички времена, изпреварван единствено от Междузвездни войни: Силата се пробужда.

Аватар: Природата на водата е истински киноспектакъл, какъвто не сме виждали досега на екран, а заедно с това, той предлага и много истинска и емоционална семейна история. Действието ни отвежда десет години след събитията в първия филм – Джейк живее щастливо лзаедно с Нейтири и техните деца, но когато стара заплаха се завръща на Пандора, двамата са принудени да напуснат дома си и да се отправят към различни региони на изобилстващата от живот луна и да търсят помощта на други на‘ви племена. Неприятностите обаче ги следват по петите.

Режисьор е Джеймс Камерън (Пришълците, Бездната, Терминатор 2, Титаник, Аватар), който е и сценарист заедно с Джош Фридман (Война на световете). В ролите са Зоуи Салдана, Сам Уортингтън, Сигорни Уивър, Стивън Ланг, Клиф Къртис, Джоел Дейвид Мур, К. К. Х. Паундър, Еди Фалко, Джемейн Клемент, Джовани Рибизи, Мишел Йео и Кейт Уинслет. Продуценти са Джеймс Камерън и Джон Ландау.

Advertisement

Светът вече е Пандора с Аватар: Природата на водата – само в кината на 3D, HFR 3D, IMAX 3D и 4DX, в дублирана и субтитрирана версия.

Continue Reading
Advertisement