Открийте ни и в

Култура

Авторката на хита „Размерът има значение…“ кани читателки на червено вино и люта чушка

MIKA

публикувано

на

Книгата на Александра Иванова „Размерът има значение (Размерът на талията). Или как промених живота си с удоволствие“ стана безспорен хит на пазара съвсем скоро след излизането си. Тази седмица тя е №1 в класацията по продажби на книжарници „Хеликон“ и на издателство „Милениум“, логото на което е върху корицата.

Впечатляващата история на жената, свалила 42 кг за 9 месеца при това с удоволствие, отговори на търсенията на много жени, които също като авторката преди да срещне своя ментор д-р Огнян Пелов, се лутат в една и съща джунгла от диети и отчайващи физически упражнения.

Официалната премиера на книгата ще бъде на 19 октомври, от 18 часа, в книжарница „Хеликон“ в столичния хотел „България“. Там всички любопитни читателки и читатели ще могат да се срещнат на живо с авторката, която говори духовито и открито за пътя, по който е минала, така, както и пише. Тя ще почерпи с домашно червено вино и люти чушки – едни от нещата, които се препоръчват в режима за хранене, практикуван от нея.

Специален гост на събитието ще бъде и д-р Огнян Пелов – човекът, създал системата за отслабване и оздравяване, описана от Александра Иванова. Той ще отговаря на въпроси и ще даде лични консултации на смелите дами, които споделят проблемите си. Двамата ще обявят и следващите стъпки, планирани за популяризирането на животворния метод за хранене и живот.

Александра е успешна тв продуцентка, която улисана в работа губи форма и близо 10 години се опитва да отслабне, а болестите, свързани със затлъстяването, я тормозят все повече. Тя открива успешната система за отслабване Healthy Beauty&Energy, базирана на традиционното българско хранене, много далеч и съвсем неочаквано. Вижда своя позната от фейсбук – канадка, която се е променила до неузнаваемост. От нея разбира, че зад новата й фигура стои наш сънародник, който практикува в Канада – това е д-р Пелов. Алекс се свързва с него и веднага започва да спазва системата му. Резултатите не закъсняват. Днес тя не само се радва на младежка фигура, но се е освободила от редица оплаквания, чувства се изпълнена с енергия и казва, че целият й живот се е променил. А самият д-р Пелов е обратно в родината и подкрепя своята успешна пациентка в желанието й да сподели опита си много други хора.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Култура

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

MIKA

публикувано

на

от

Излезе от печат вторият том на „Курс по криминалистика” на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев – декан на Юридическия факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” и ръководител на магистърската програма „Съдебни експертизи“ в университета. Монографията е публикувана точно година след отпечатването на първия том от Курса по криминалистика, в който са анализирани историческите и теоретични основи на криминалистическата наука.

Предмет на втория том на Курса по криминалистика са криминалистическите теории за следите, диагностиката, диференциацията и идентификацията. Тези теории и основаните на тях методи определят методологията на криминалистическото познание в следствената и експертната практика. Както първия, така и втория том е предназначен за органите на досъдебното производство, съда, вещите лица в областта на криминалистическите експертизи, оперативно-издирвателните органи и специалистите технически помощници. Курсът по криминалистика запълва съществена празнина не само в криминалистическата теория, но и в учебния фонд на обучението по криминалистика. Тя е отличен учебник в университетското обучение по криминалистика – за студентите от специалностите „Право”, „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ (модул „Криминалистика”) и магистърската програма по „Съдебни експертизи” във ВСУ „Черноризец Храбър”, както и за всички, които проявяват по-задълбочен интерес към криминалистическата наука.

С книгите си, със създадените с активното му участие кабинети по криминалистика, както и с богатия практически, изследователски и преподавателски опит, проф. д.ю.н. Йонко Кунчев има огромен принос за повишаване нивото на криминалистическата подготовка на студентите от Юридическия факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. През 2020 г. проф. Кунчев бе удостоен с награда „Варна“ за първия том от Курса по криминалистика, за създаването на комплексна магистърска програма по съдебни експертизи и учебен модул „Криминалистика“ в университета.

В началото на февруари предстои публичният online курс „Профилиране на неизвестни извършители на престъпления“, който ще бъде воден от проф. Кунчев. Събитието се очаква с интерес, както от студентите, така и от специалисти от практиката.

Предстои издаването на 3-ти и 4-ти том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев.

Продължете понататък

Общество

Изд. ЕРА представя “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата”

MIKA

публикувано

на

от

Готови ли сте да влезете в леглото… в главата на любовницата?

Днес излиза най-новата книга на изд. “ЕРА” с провокативното название “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата” на Ника Набокова.

Думата любовница обикновено извиква във въображението дългокрака нимфа с пищна гръд, сладострастна, пресметлива и фатална. Ника Набокова разбива този мит! Самата тя е била „другата жена“ и от позиция на опита си, както и на база на психологическите изследвания в сферата, ни дава всички отговори – директно и без завоалиране.

Всички ситуации, през които минава такава връзка – любовта, ревността, тайните срещи, лъжите, търсенето на вярното решение, обещанията, самообвиненията и моментите, в които колебанията са повече от решенията. Авторката дава рецепти за преодоляването им, но и за откриването и овладяването на истинските причини една жена да изпадне в тях.

Тази истина няма да ви бъде казана в лъскави списания и в популярни предавания. Ясно формулирани, ефективни и лично проверени методи, със задълбочени познания за човешката психика и взаимоотношения – Ника ще ви изведе от зоната ви на комфорт. Бъдете готови!

Ника Набокова е автор на пет книги, изключително популярен блогър и успешна бизнес дама. С нейна помощ много жени са се справили с трудни житейски ситуации. Книгите й са преведени на шест езика и са продадени в милиони екземпляра.

Продължете понататък

Горещо