Открийте ни и в

Lifestyle

Авторката „Размерът има значение 2. Наръчникът“: “Диета е мръсна дума. Отслабвайте с удоволствие”

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Дългоочакваният наръчник към бестеслъра „Размерът има значение (Размерът на талията)“ най-сетне е факт. Можете да откриете „Размерът има значение 2. НАРЪЧНИКЪТ“ по всички вестникарски павилиони в столицата, а от утре и в цялата страна, на цена 9,99 лв. В книгата с щампата на издателство “Милениум” ще намерите отговори на всички въпроси, свързани със системата за отслабване и оздравяване, с която авторката Александра Иванова успява да стопи 42 кг само за 9 месеца. Ще видите снимките и ще прочетете историите и на други хора, които са се променили до неузнаваемост и са взели живота си в ръце по същия начин. Но най-същественото е, че ще получите целия режим по дни във вид на ясни и прегледни таблици, така че да можете лесно и бързо да се ориентирате какво да правите през трите периода от по три месеца във вашия личен път към по-добрата физическа форма.

Разговаряме с автокраката за новия й проект:

Александра, новата ви книга вече е на пазара. Какво ви подтикна да напишеше продължение на „Размерът има значение…“?

Огромният интерес, който имаше към книгата, срещите с хиляди читатели и последователи.

Те ми задаваха безброй въпроси, проведохме редица дискусии, създадоха се фейсбук страници и групи, в които започнаха да валят още повече запитвания. Идеята се разпространи лавинообразно до такава степен, че вече нямах възможност да отговарям лично на всички хора, много от които искаха да им се подаде ръка в тежък момент, в който са изгубили устоите на здравето си. Радвам се, че повечето читатели на „Размерът има значение (Размерът на талията). Или как отслабнах с удоволствие“ разбраха идеята, че отслабването е страничен ефект на ОЗДРАВЯВАНЕТО. Затова реших да създам втората книга – „Наръчникът“, с който да помогна на колкото мога повече хора. Той е естествено продължение на „Размерът има значение…“.

Още в първата книга вие описахте как се е променил животът ви след като сте свалила 42 кг. Промени ли се нещо при вас през годината, която измина оттогава?

Да, като че ли успях да спра времето. И не само! На практика го върнах назад. Неусетно станах активен спортист – тичам по 12 км в гората, купих си къща на село, смених градската суета с живот близо до природата. Радвам се на всеки миг, усещам всяка секунда като истинско щастие. Не мога да опиша радостта, която ми носи промененото отношение към мен самата, убедеността, че най-важното нещо е да уважаваш себе си и да се грижиш за здравето си. Още една моя мечта се сбъдна, превърнах се от мрънкаща лелка в телевизионна водеща на модно предаване. То се казва се „Фейс контрол“ – основното в него е модна критика на престъпленията срещу добрия вкус. Ще се излъчва по телевизия “Code fashion”. През тази една година всеки един миг за мен беше успех. Всички мои мечти, и най-смелите, са сбъднаха. И началото на това беше, че започнах да се грижа за здравето си.

Винаги сте подчертавала, че с вашата система за отслабване няма опасност от йо-йо ефект. Вие запазихте ли оптималното си тегло?

Нямам йо-йо ефект, защото системата ми не е диета. Диета за мен е мръсна дума, защото диетите започват и свършват без да решават проблемите из основи. Не премахват причината за напълняването и когато ги спрем, отново напълняваме.

Какво прави методът ви толкова успешен и революционен?

Революционното е, че говоря за подмладяване на молекулярно ниво. В гените ни е заложено да бъдем здрави и щастливи. В режима, който предлагам, не се изисква прилагане на воля. Това, че се изсиква воля, за да отслабнеш, е най-голямото клише, което разбивам. Всяко прилагане на воля с цел спазване на диета е насилие над Тялото, Душата и Ума. Моята система е холистична, т.е. цялостна, тя премахва причините за напълняването и ни връща към естественото ни състояние на здраве и щастлив живот. В нея няма ограничения, грамажи, калории, мерки. Има само принципи. А основният принцип е да правим най-доброто за тялото си, да живеем според природата си, такава, каквато сме я наследили от нашите предци. Уважавайте се, творецът ни е създал съвършени!

Кое е най-вредното клише, с което трябва да се простим, за да отслабнем?

Освен „нуждата“ от воля и диети, особено вредно е клишето, че човек напълнява, защото се храни много. Това не е така. Напълняването е знак за разболяване. Означава, че тялото не се справя с храните, които ядем и с начина живот, който водим, модерният начин на живот. Аз съм привърженик на храненето типично за нашите предци. То включва месо, мазнини, зеленчуци и колкото може по-малко въглехидрати. Вредата от мазнините и холестерола е едно от най-големите клишета. Системата ми е основана на високо-мазниното ниско-въглехидратното хранене. Това е естественият, полезен за телата ни хранителен режим, какъвто е бил той за нашите предци стотици хиляди години. Те, и в крайна сметка ние сме победителите в еволюционния подбор и трябва да се съобразим с естествените нужди на телата си.

Кои са хората, които представяте с техните постижения в борбата с килограмите в „Наръчникът“?

Това са: Аманда Интини от Канада, за която споменавам и в първата книга и всъщност тя е жената, която ме вдъхнови. Тя е свалила 38 кг. Атанас Узунов – млад баща, който е отслабнал с 58 кг и искрено иска и успява да помага и на други със съветите си във фейсбук групата “Яж, отслабвай и бъди здрав. Ниско-въглехидратно хранене”. И Нели Янева, която е променена и щастлива, след като е намалила теглото си с 42 кг.

Освен подробни таблици с режима ден по ден, вие включвате в „Наръчникът“ и кулинарни рецепти. Какви са те, какво ги прави здравословни?

Това, че са естествени за нашето тяло. Изключвам въглехидратите и индустриалните храни и се грижа продуктите да са такива, каквито телата ни са свикнали да преработват. Например замествам олиото с масло. В различните етапи от режима замествам бялото брашно с пармезан, с брашна от ядки, с лимецово брашно по-късно. Аз самата си заквасвам сама мляко и се уча да си правя и домашно сирене.

Препоръчвате и движение което доставя удоволствие, а не натоварва. Как да разбираме това?

Много е важно да се движиш с удоволствие, а не да отиваш „да тренираш, защото така трябва”. Когато човек се храни с удоволствие и пречисти тялото си, метаболизмът му се задвижва и тогава започва да изпитва огромно удоволствие да се движи, да тича. Аз съм щастлива, че го правя в компанията на моето куче, както и от това, че съм в планината, сред цветята, сред дърветата. Правя го просто защото искам тялото ми да се движи, да трепти. Не ми е трудно да го правя, дори по-скоро ми е трудно да се спра! С този режим човек започва да иска да се движи толкова, колкото е естествено за биологичната му възраст. А най-голямата епидемия в днешно време е преждевременното остаряване на умовете и телата ни. Как да го преодолеем, е описано още в „Размерът има значение 1“.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

ВУЗФ обяви прием в най-новата си магистратура по финансов и здравен мениджмънт

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Начело на новата магистратура застава проф. д-р Григор Димитров, член на УС на НЗОК и директор „Осигурителни отношения“ в БСК

В пика на пандемията от COVID-19, Висшето училище по застраховане и финанси, което винаги е създавало и предлагало най-актуалните, търсени и необходими на бизнеса специалности, и този път сложи началото на нова много навременна и нужна програма. През академичната 2020/2021 година ВУЗФ стартира магистърската програма “Финансов мениджмънт на социалните и здравни системи”.

Завършилите студенти ще притежават умения и компетенции за анализ на социалноосигурителните и здравни системи, така необходими днес. Учебният план е специално създаден, за да може да отговори на нуждите на международните тенденции за реформи в осигурителните системи.

Част от специализираните дисциплини са “Управление на социалното осигуряване”, “Иновации и предприемачество в социалните системи”, “Организация и финансиране на здравна система”, “Превенция срещу злоупотреби и измами в социалното и здравно осигуряване”, които да отговарят на световните тенденции за структурна и организационна реформа в осигурителните системи и др.

Сред водещите лектори и инициатор за създаването на програмата е проф. д-р Григор Димитров, преподавател във ВУЗФ, доктор по икономика, експерт по проблемите на пенсионното и здравното осигуряване, трудовите и индустриалните отношения и управление на човешките ресурси. Той е и главен директор “Осигурителни отношения” в Българската стопанска камара и член на Надзорния съвет на НЗОК.

Лектори в програмата са доказани експерти в областта на социалното и здравното осигуряване, сред които настоящият директор на НЗОК проф. Петко Салчев, бившият здравен министър д-р Илко Семерджиев, бившият социален министър и управител на НОИ проф. д-р Йордан Христосков и проф. д-р Златица Петрова.

Стартът на новата програма е част от стремежа на ВУЗФ да създаде ключови експерти в системите на социалното и здравно осигуряване на национално и регионално равнище.

Кандидатите, които искат да се запишат за обучение в магистърската програма на университета за пролетния семестър на учебната 2020/2021, могат да кандидатстват онлайн до края февруари на сайта на ВУЗФ – vuzf.bg.

ВУЗФ предлага възможност за изцяло онлайн кандидатстване и индивидуална консултация за всеки кандидат-студент, който има необходимост от допълнителна информация или насока. Консултацията може да се проведе и онлайн в удобен ден и час за кандидат-студента чрез записване на е-mail: marketing@vuzf.bg или на телефон 02/40 15 807, 0888 443 096.

Продължете понататък

Lifestyle

Wizz Air стартира нов летен маршрут от Бургас

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания в Европа**, пуска нов летен маршрут от Бургас до Вроцлав. Стартирайки от 19 юни 2021 г., най-новата услуга на WIZZ ще се извършва 1 път седмично, събота, предоставяйки на клиентите удобен график за посещение на красивата полска дестинация. Местата по маршрута са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com и чрез мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 77.99 лв.*

Предвид необичайната епидемична обстановка, пускането на тази нова услуги е поредното доказателство за силната ангажираност на авиокомпанията към българския пазар, към развитието на местния туризъм, както и към осигуряване на още по-достъпни и безопасни възможности за пътуване на местните пътници.

Най-новата дестинация в българската мрежа на Wizz Air – Вроцлав, е известна със своята красива средновековна архитектура и десетки исторически забележителности. Това е най-големият град в Западна Полша и един от най-очарователните. Много от сградите в стария град на Вроцлав са боядисани с ярки цветове, които отразяват младежкия и креативен дух на дестинацията и могат да развеселят всеки дори в най-мрачния ден. Но живата архитектура на Вроцлав не е единствената причина да се смята, че градът е осеян с някаква магия, тъй като освен от хората той е населен и с гноми! Над 300 малки статуи на джуджета са разпръснати из целия град и непрекъснато се появяват още. Малките творения са се утвърдили като местен символ на свободата и намирането им се е превърнало в туристическа атракция и забавна игра в стила на Pokemon Go.

Когато и да решат да летят до Вроцлав или която и да е друга дестинация от мрежата на Wizz Air, авиокомпанията любезно напомня на пътниците да се запознаят със строгите здравни и хигиенни мерки, въведени от превозвача за защита на пътниците и екипажа. Докато HEPA филтрите на всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха, новите протоколи на компанията съдържат мерки за физическа дистанция, осигуряват ултра чиста среда на борда и ограничават всякакви ненужни социални контакти, така че пътниците на WIZZ да се чувстват уверени, че пътуват безопасно до желаната дестинация.

За допълнително спокойствие Wizz Air препоръчва на пътниците да добавят WIZZ Flex към резервацията си. По този начин пътниците ще могат да променят датата на пътуването си или дестинацията, както и да отменят полета си, до 3 часа преди заминаване без такса и да получат незабавно 100% от първоначалната цена на билета в WIZZ акаунта си.

МаршрутДниСтартова датаЦени от*
Бургас – Вроцлавсъбота19 юни 2021 г.77.99 лв.

Андраш Радо, мениджър за корпоративни комуникации на Wizz Air, каза: „Въпреки че пътуванията в момента са ограничени от националните и международни разпоредби, за Wizz Air България е ключов пазар и екипът ни е посветен на развитието на българската ни мрежа, като спазваме всички национални здравни мерки. Днес с удоволствие добавяме нов летен маршрут към бургаската ни мрежа, като същевременно се придържаме към най-високите здравни стандарти чрез нашите санитарни протоколи. Уверени сме, че супер атрактивните ни тарифи и страхотната мрежа на Wizz Air ще допринесат за разрастването на българския туристически сектор през най-силния сезон – летния. Нашите засилени мерки за безопасност пък ще осигурят възможно най-санитарните условия на борда на най-зелената флотилия в Европа.“

Продължете понататък

Горещо