Connect with us

Галерия

Авторска фотографска изложба КОНТРАСТИ ОТ КРАЙБРЕЖИЕТО на Елена Масларова и Иван Масларов

Avatar

Публикувано

на

 

По повод 5 години от създаването на Фото Кафе ви каним на първото от поредицата събития, които сме подготвили.
Снимките за този проект ни отведоха на едно великолепно място и ето, че дойде време да споделим преживяното с вас.

КОНТРАСТИ ОТ КРАЙБРЕЖИЕТО
Авторска изложба на Елена Масларова и Иван Масларов.
Кога: 25 април от 18:00ч.
Къде: София, Градинката на Кристал

Всеки има любима дестинация, място, където би се върнал в момента, в който му се отвори възможност… или просто да зареже всичко, да хвърли няколко чифта дрехи в сака, камера на рамо и да потегли. Така и ние, екипът на Фото Кафе, взимаме една камера и потегляме към нови места и любими дестинации. Да речем… Венеция, ех… Венеция. Как няма да не е любимо място след като там по-добрата половинка от екипа ни каза ДА. Днес няма да става дума за Венеция. Помните я от изложбата ни от преди 3 години в УниКредит Студио.
Този път обективът ни пак се спря в Италия. За нас Италия е любов. Тя е мелодия. Няма нещо по-мелодично от италианския език изпят от Челентано, Тото Котуньо, Ерос, и още и още. Италия е върховното усещане от аромат и вкусове. Домати, моцарела и босилек – Италия е мястото, което милиони пътешественици откриват всеки ден. Снимането там е повече от удоволствие. Докато се разхождаш из тесните улички скрити в почти всеки град или селце, се озоваваш постоянно в нови светове
Един незабравим подарък ни отведе на амалфийското крайбрежие преди година. 7 дни преминаха като 7 часа, неусетно и бързо. Остана ни споменът за аромат на жасмин и лимони, както и снимки, които да окачим на попрепълнената си стена у дома.
Обективът ни видя Амалфийското крайбрежие като абстракция от контрасти, може би това се дължи на черно-белия ни поглед. Той ни накара да търсим различна гледна точка на цветната картина наоколо. Това е причината да изберем да използваме максимално техниките за снимане както при класическа черно-бяла лентова фотография – като начин на композиране и симулация на цветни фото филтри.
Нашият девиз “Фотографията не е само на височината на очите” е нещото, което си казваме, преди да кадрираме и натиснем „спусъка“.

Изложбата се осъществява благодарение на подкрепата на:
УниКредит Булбанк
Столична Община
печат Фотосинтезис

Advertisement

За авторите:

Елена и Иван Масларови

Фотографи по професия, но и заклети пътешественици, влюбени в приключенията. За тях фотографията е повече от изкуство – това е безкрайно пътуване в спомените и времето.

Автори на редица фотоизложби, гостували вече в галерията за съвременно изкуство УниКредит Студио с проекта „Кафе по италиански“през 2013 година.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement