Открийте ни и в

Lifestyle

Актуализация на Huawei Watch GT 2 Pro позволява постоянно следене на наситеността на кръвта с кислород

MIKA

публикувано

на

Наситеността на кръвта с кислород, или SpO2, е един от важните параметри, които си заслужава да следим както по време на спорт, така и в ежедневието си. Той е измерител на хемоглобина, който реално пренася кислород, спрямо общото количество хемоглобин в организма. Параметърът е особено критичен при спортове като алпинизъм, планинско катерене и други, когато имаме случаи на разреден въздух или друг физиологичен риск да подложим тялото си на кислороден глад. Той е особено важен и за цялостното ни здравословно състояние и е един от ключовите индикатори за респираторни проблеми.

Разработвайки серията Watch GT, Huawei предоставя опция за моментно измерване на този параметър в много свои модели, сред които на нашия пазар са Watch GT 2, Watch GT 2e, Watch Fit и Watch GT 2 Pro. Нещо повече, в следващите няколко дни, от 9 до 16 ноември, с актуализация на топ модела Watch GT 2 Pro, той ще може да следи кислородната наситеност постоянно, и дори да алармира при спадането й под определена граница – под 90% се приема за стойност, на която трябва да се обърне внимание. В разгара на зимния сезон, когато респираторните инфекции са често и притеснително явление, можете да изведете този параметър и на дисплея на часовника.

Използването на нови материали, включително черен сапфир-кристал в основата на часовника, повишават силно прецизността на измерваните параметри, сред които са пулсът и кислородната наситеност, както и покачването на нивото на стрес и фазите на съня. Смарт часовникът не е медицински уред, но е безценен партньор, който насочва вниманието ви към вашата все по-добра физическа и психическа форма, и в някои случаи – като нетипична и необяснима промяна в пулса или в кислородната наситеност на кръвта, може да ви алармира и подтикне да направите по-обстойна проверка.

За да се възползвате от актуализираната функция на Watch GT 2 Pro, трябва да актуализирате приложението Huawei Health на смартфона си до версия 11.0.0.510, която вече е налична в Huawei AppGallery, и самия часовник до версия 10.1.2.52, която ще се изпраща поетапно на устройствата в периода 9 до 16 ноември.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Културапреди 2 часа

Излиза “Малка история на религията” от Ричард Холоуей

Lifestyleпреди 3 часа

Представят нов документален филм за Левски в предаването „Рецепта за култура“ по БНТ 2

Културапреди 4 часа

Нова платформа събира Акико Накаяма от Япония с български артисти

Кинопреди 5 часа

“Бебе Бос: Семейни работи” с първи трейлър!

Музикапреди 5 часа

Митко Павлов в „Моят плейлист“ по БНТ 1

Музикапреди 6 часа

KISS ще изпратят 2020 с най-зрелищния концерт на годината

Културапреди 7 часа

Салман Рушди, Едгар Керет и Селя Ахава на Софийския международен литературен фестивал 2020

Културапреди 7 часа

„Долу сред вейки и кости” – втората книга от култовата поредица „Своенравните деца” вече е на пазара

Културапреди 22 часа

Джеймс Джойс през погледа на Една О’Брайън

Обществопреди 22 часа

Магазините на А1 остават отворени и при по-строгите противоепидемични мерки

Горещо