Открийте ни и в

Tехнологии

Акумулаторна кола – 5 важни фактора за избора й

MIKA

публикувано

на

Чудите се дали съществува перфектен родител или това е просто химера? Истината е, че всяка една майка или баща се стремят към това да осигурят възможно най-добрата и безопасна среда за развитие на своите съкровища. Много са малко изключенията. Дали обаче успяват да постигнат всичко онова, към което се стремят? Разбира се, че не. Родителите може и да са по-зрели от децата си, но и те, подобно на тях, допускат грешки с всеки изминал ден.

Замисляли ли сте се колко често се вслушвате в това какво иска детето ви или обикновено правите онова, което смятате, че е най-правилно за него. Ще бъдем директни – децата сами ни казват от какво се нуждаят, не е необходим ода четете литература, за да достигнете до същността им. Единственото, което можете да направите, е да поспрете за миг, да се вгледате в техните малки и любопитни очички и да се опитате да достигнете до мислите им. Повярвайте, това не е никак трудно и ви гарантираме, че с малко повече усилия от ваша страна, то много скоро ще успеете да дадете онова, от което мъничетата се нуждаят.

Сега обаче идва ред на играчките. Закупувате куп ненужни забавления за малките пакостници, които остават неоценени. Знаете ли къде всъщност е вашата грешка? Не ги питате от какво се нуждаят те, не се вслушвате в сигналите, не четете между редовете, а действате по своя преценка. Ние не ви виним, защото всяка майка и баща отговарят за своето дете. Те са хората, които правят избори, така че малкото им съкровище да се чувства обгрижвано, обичано и здраво, най-напред.

За да ви бъдем максимално полезни, то днес решихме да напишем една ценна и полезна статия, в която ще ви разкажем за едно от онези забавления, които се оказват харесвани от всяко малко създание. Да, тук няма никакви изключения и сме сигурни,ч е и вашето дете ще докаже за пореден път, че сме прави. Неотдавна на пазара се появиха онези атрактивни  акумулаторни коли, позволяващи на момченцата и момиченцата да управляват свое собствено превозно средство, без да бъдат задушавани от присъствието на своите родители.

Днес ние ви предлагаме да се замислите за една такава придобивка, като ви обещаваме, че точно сега то вие ще се доближите с още една крачка по-близо до мислите и желанията на своя наследник и ще го накарате да се чувства безгранично щастлив и удовлетворен. А какво по-хубаво от това да поръсите с магически прашец дните на малкото си и любопитно човече.

Какво да имаме предвид при покупката на акумулаторна кола

Няколко са основните неща, които да вземете под внимание, избирайки акумулаторна кола за своето малко съкровище. Ето най-важните специфики, които са от ключова важност при една такава инвестиция:

Размер на колата

Съобразете тази специфика с възрастта и килограмите на вашето мъниче, за да не се окаже накрая, че скоро след закупуването й, то колата няма да може да бъде превеждана в експлоатация

Батерия

Днес на пазара ще откриете акумулаторни коли, които са с батерии 6, 12 или 24V. По-малките деца ще се почувстват доволни, ако им поднесете модел с 6 V, докато при по-големите деца е за предпочитане да заложите на по-мощно творение.

Брой места

Тук всеки родител сам решава дали колата да бъде двуместна или не. Това може да бъде съобразено с броя на вашите наследници.

Безопасност

Съветваме ви да инвестирате в модел, който позволява децата да бъдат обезопасени с колани.

Място, от където да я закупите

Предвид това, че на пазара се предлага изключително богато разнообразие, то ние ви съветваме да проучите предварително производителя и търговеца. Ако не разполагате със свободно време, то насочете се към онлайн магазина за деца kikiriki.bg,  където ще попаднете на изключително богато разнообразие от акумулаторни коли, достигащи до вас на изгодни и достъпни цени.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

MIKA

публикувано

на

от

Най-големият специализиран сайт за книги и четене у нас “Аз чета” и Читалище.то поставят началото на своя поредица месечни онлайн срещи в рамките на съвместния “Проект 48”, посветен на медийната грамотност. Първият разговор с тема “Честно за медиите” на 21 януари от 20 ч. ще бъде с участието на журналиста Доника Ризова. Излъчването ще бъде на Facebook страницата на “Аз чета”.

Гостът Доника Ризова е журналист и PR експерт с над 20-годишен опит, травъл блогър и детски писател. Започва кариерата си в Дарик радио, а след това е автор и водещ на предаването „Медиите он ер“ по телевизия България он ер.

“Неслучайно решихме да започнем поредицата с Доника, защото тя е един от последните журналисти, наблюдавали отблизо в ефир какво се случва с медийната среда у нас. Комбинирано с дългогодишния ѝ опит в медиите, това ще ни позволи да направим един полезен и достъпен разговор за зрители от всички възрасти”, казва създателят на “Аз чета” Александър Кръстев, който ще бъде водещ на онлайн събитието.

Датата за първата среща не е случайна – на 21 януари се навършват 71 години от смъртта на Джордж Оруел. Неговият роман “1984” е основното вдъхновение за “Проект 48” и в началото на март ще бъде издаден с нов превод в рамките на кампанията за медийна грамотност. По този повод в четвъртък в “Аз чета” ще бъде публикувана за безплатно четене и първата глава от книгата с превода на Борислав Стефанов.

Продължава и набирането на средства в подкрепа на “Проект 48” в Platformata.bg. Те ще бъдат използвани за финансиране както на издаването на книгата, така и за започващите през февруари отворени онлайн лекции за медийна грамотност и фалшиви новини в партньорство с различни библиотеки в страната.

Повече информация за инициативата може да бъде открита и на официалния ѝ сайт Project48.net.

Продължете понататък

Lifestyle

Huawei обновява дизайна на AppGallery до изцяло ново изживяване при търсене

MIKA

публикувано

на

от

България е една от първите държави в Европа, в които дизайнът на AppGallery, собственият магазин за приложения на компанията, предлага изцяло нов начин на откриване и ползване на хиляди приложения и игри. Новият дизайн на AppGallery усъвършенства интуитивността при търсене, видимостта на ключово съдържание, включително локално такова, улеснява навигацията в галерията и е предпоставка за още по-ползотворно сътрудничество на Huawei с локалните доставчици на приложения.

Развитието на дизайна на AppGallery отразява успеха на самата екосистема от приложения, достъпна през собствения магазин на Huawei с потребителска база, вече надхвърляща 500 милиона активни потребители месечно. Новият дизайн подчертава всички приложения и игри с по-големи и дръзки елементи по време на цялото потребителско изживяване.

Свеж дизайн при търсене

С изцяло новия интерфейс на AppGallery, Huawei се фокусира върху интерактивно търсене, което позволява приложенията да се показват с поразителни визуални ефекти и допълнително дигитално съдържание, в по-малко стъпки. Този подход е в полза на по-доброто комуникиране и промотиране на повече приложения от разработчиците, като те са по-бързо и лесно откриваеми от потенциалната си аудитория.

Например, в раздел „ Препоръчани“ приложенията са подредени под формата на карти. Това означава, че потребителите не само виждат селекция от приложения и игри, ръчно подбрана от екипа на AppGallery, но могат да получат и подходящо свързано съдържание, включително статии, експертни ръководства и отзиви. Препоръчаните раздели се актуализират на всеки 3 дни, подобрявайки потребителското преживяване. Потребителите ще могат да превъртат отгоре надолу като ще и от нови към по-стари публикации.

В новия интерфейс точно под раздела “Препоръчани” се намират разделите „Кампании“ и „Подаръци“, едни от най-популярните секции сред активните потребители. Разделът “Кампании” предлага промоции, включително лотарии, кешбек оферти и предизвикателства, за спечелване на награди. Повечето от предложенията са локализирани, което води до по-високо ниво на взаимодействие с потребителите. Разделът “Подаръци” позволява на потребителите да спечелят подаръци от разработчиците на приложения в замяна на изтегляне или регистрация в техните приложения. Това може да включва безплатни премиум услуги за определен период или допълнителни кредити, които да се използват в игри и са чудесен механизъм за разработчиците, с който да стимулират потребителите да правят нови търсения в AppGallery.

„Приложения“ и „Игри” вече могат да бъдат разгледани в два ексклузивни раздела, които предлагат на потребителите по-разширено и фокусирано търсене. Освежени са и самите страници на приложенията с цел улесняване на потребителите при откриване на отзиви и оценки.

Изобилие от дигитално съдържание

“AppGallery се обогатява с нови ключови локални и глобални приложения всеки ден и ние искаме нашите потребители да се възползват от това растящо богатство от съдържание“, споделя Лонгруи Циу, мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония. „Обновеният дизайн на AppGallery позволява на потребителите ни лесно да разглеждат подбраното специално за тях съдържание и да откриват неочаквани изкушения“

Основен фокус на Huawei е да предоставя приложения с локално значение за потребителите, поради което в новия дизайн на AppGallery ще бъде давано предимство на местните тенденции и нужди. Редакционен екип ще се грижи за визуализирането на съобразени с тях приложения и игри, както и за редакционно съдържание с ценни идеи, съвети и специални селекции на скрити съкровища.

AppGallery предлага голямо разнообразие от глобални и локални приложения в 18 категории, включително игри, социални медии, образование, фото&видео, храна&напитки, транспорт&билети, пазаруване и други. Сред премиум предложения на AppGallery са приложението за съобщения и обаждания Viber, приложението за градска мобилност Moovit, европейската услуга за онлайн обучение, базирана на игри, Kahoot!, и много други. На локално ниво вече успешно са интегрирани приложения на Банка ДСК, ПИБ, Пощенска банка, ЦКБ, ОББ, phyre, iCard, ePay, “Теленор”, A1 и VIVACOM, включително техните дигитални портфейли A1 Wallet и Pay by VIVACOM, Happy Delivery, Foodpanda, Grabo, Bulsatcom, Vbox, Yellow Taxi, АБВ Поща и още много.

Новата версия на AppGallery стартира в Европа на 15 Януари в избрани държави, сред които е и България.

Продължете понататък

Горещо