Connect with us

Интервю

Алексия: Обичаме 90те, защото тогава сме били щастливи!

Avatar

Публикувано

на

[media-credit id=1 align=“alignleft“ width=“400″]I_LOVE_THE_90s_03[/media-credit]

Спомняте ли си едно от най-лесно запомнящите се парчета през 90те – „“Uh, la, la, la“ на Алексия? Ако не, то сега е момента да се сдобиете с билет за „Обичам 90те“, където ще можете да чуете популярната през изминалото десетилетие певица на живо.

И ако ние скоро не сме я слушали, то в Италия, Алексия е истинска звезда. След като покори сцената с евроденс музика, изпълнителката се посвещава изцяло на родния си език и заслужено печели 1во място на Фестивала Сан Ремо. В родната си страна красивата певица е известна и с друг факт. Тя е омъжена за пламенник на дизайнера Джорджо Армани. А ако сте забравили, ще ви припомним, че нейната музикална кариера стартира с участия заедно с Ice MC. Той беше сред гост-изпълнителите на първото издание на „Обичам 90те“.

Ето и какво сподели специално за … Алексия:

Aлексия, идвате в България за петото издание на „Обичам 90те“. Каква, според вас е причината, 90те да имат толкова много фенове днес?

За мен причината е скрита в спомените ни. Тази музика ни напомня за времето, в което сме били щастиливи. Никакви тревоги, просто сме се забавлявали! А човек обича да си спомня моментите, в които се е забавлявал най-много.

Advertisement

Знаем, че годината е доста натоварена за вас. В момента сте на турне. Коя е следващата ви спирка след София на 9 май?

Да, аз съм на турне е изключително приятно за мен и в същото време доста трудно. Това ме кара да се чувствам жива. Промотирам в момента новия си италиански сингъл и скоро ще съм част от серия от събития, посветени на музиката от 90те, както в София, така и в други европейски градове. Следващата ми спирка след вашата столица ще е италианската – Рим.

Има ли разлики да сте на сцена днес спрямо 90те години?

Разбира се, че има разлики! Днес не съм изплашена, вече съм жена, а не момиче. Чувствам се силна и знам, че всеки ден трябва да се боря за целите си. Но ако вярваш в нещо, няма сила, която да те отклони от целта ти.

В последните години експериментирате с музикалните стилове. Сега музиката ви има по-рок звучене. Какво предизвика тази промяна?

Advertisement

Това е просто една част от моето аз. Харесвам и денс музика, и соул, и арендби. В даден момент ти се иска да покажеш различна част от аз-а си.

Изглеждате страхотно, усмивката ви е заразителна. Как се поддържате във форма? На какво посвещавате свободното си време?

Обичам да тичам и да тренирам. Доброто здраве е основната съставка за доброто психическо състояние. Но също така обичам да прекарвам вечерите с приятелите си, може би в добър италиански ресторант или модно суши местенце.

Continue Reading
Advertisement