Открийте ни и в

Lifestyle

Алисън Шейфър пристига в България!

MIKA

публикувано

на

Алисън Шейфър пристига в България! 26
Alyson-Shaffer-photo

Алисън Шейфър, снимка: PR

Алисън Шейфър, авторката на „Скъпи, провалих децата“ и „Не, това не са глезотии“, пристига за пръв път в България през октомври 2014! Шейфър е световно признат експерт в областта на родителството, възпитанието и отглеждането на деца.
Абсолютният бестселър „Скъпи, провалих децата“, издаден от „Колибри“ през март тази година, рационализира тревожната плетеница от въпроси, терзаещи родителите, систематизира най-честите въпроси на възпитанието и предлага ясни, кратки и логични отговори и предписания за действие. Книгата утвърждава демократичния модел на родителство и налага убеждението, че е възможно да отглеждаме децата си без наказания, викове и крясъци. Авторката намира верния тон, използвайки хумор и съпричастие, за да осветли източника на проблемите и да ни помогне да си изградим план за действие. През октомври „Колибри“ ще издаде и другата й книга, придобила световна популярност – „Не, това не са глезотии (какво правим, когато детето реве, тръшка се, не иска да си ляга и изобщо се държи напълно нормално)“. Преводът е на Василена Мирчева.
Българските родители ще имат възможност да се запознаят с подходите и насоките, които Шейфър предлага в областта на детското възпитание и семейните отношения по време на лекциите, които ще се проведат в Гранд хотел София на 25-и октомври.
Алисън Шейфър е канадски психотерапевт и експерт по родителските въпроси с международно признание. Води рубрики в едни от най-престижните списания за родителство, изнася лекции и участва в конференции в цял свят. Особено популярна и обичана тя стана след участието си на семинара TEDxKids в Брюксел, Белгия.
В момента Алисън е експерт към родителската програма The Bank of Montreal’s SmartSteps. Участва в редица шоута като Montel Williams, Canada AM, CTV news, The Marilyn Show, Steven and Chris, BT, Save Us From Our House, както и като гост в 6 сезона на The Parenting Show. Майка е на две дъщери, през свободното си време плува, кара колело и свири на китара.
Гостуването й в България се организира от списание „Първите седем“ със съдействието на издателство „Колибри“.

СЛЕДВА ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО, ВИЖ ПО-ДОЛУ.

skypiprovdecata3Лекция 1

„Скъпи, провалих децата!“
25 октомври, начален час: 09:30 ч.
Продължителност на лекцията: 1 час и 30 мин.
Време за въпроси: 30 мин.
Максимален брой участници: 150

С тази лекция Шейфър ни повежда на едно нелеко пътуване към възпитанието на подрастващите. Амбицията ѝ е да ни помогне да отгледаме прекрасни деца чрез твърди и същевременно дружелюбни техники на възпитание. Предложени са идеи, методи и подходи, вдъхновени от нейната собствена работа и от дейността на видни педагози като Алфред Адлър и Рудолф Драйкурс.
В лекцията се обръща особено внимание на наглед неподдаващи се на дисциплина деца, обясняват се социалните причини, диктуващи промяна в методите на възпитание, и са дадени насоки как да бъдат разпознати четирите „танца“ на лошото поведение, които изпълняваме с нашите деца. Най-вече научаваме практически способи, за да можем отново да заобичаме ролята си на родители.

Лекция 2

„Да отгледаш отговорно дете“
25 октомври, начален час: 12:00 ч.
Продължителност на лекцията: 1 час и 30 мин.
Време за въпроси: 30 мин.
Максимален брой участници: 150
Днешните деца показват слаб интерес и стремеж към самостоятелност, за която предните поколения копнееха. Защо ни е толкова трудно да ги възпитаме да бъдат старателни, да изпълняват задълженията си вкъщи и да пишат домашните си, без да е необходимо да ги поучаваме и надзираваме постоянно? Втората лекция в програмата на Алисън Шейфър ще засегне следните въпроси:
• Колко е важно да научим детето си на самостоятелност и независимост?
• Кои фактори спомагат при развиването на чувството за отговорност у детето?
• Коя е правилната стратегия?

glezi2_Layout 1Цени на билетите*:

Стандартен билет за 1 възрастен (за една от лекциите): 25 лв.
Стандартен билет за двама възрастни (за една от лекциите): 40 лв.
Групов билет над 5-ма човека: 20 лв. на човек (за една от лекциите)
*Преференциални цени до края на септември

Как да закупите билети:

Директно от Първите седем ЕООД чрез е-mail: office@purvite7.bg
Книжарница Колибри
Адрес: 1000 София, ул. „Иван Вазов“ 36, тел.: 02 988 87 81, email: gpopov@colibri.bg
Работно време: понеделник – петък 10:00 – 19:30 ч., събота 11:00 – 18:00 ч.
Книжарница във Френски културен институт
Адрес: 1000 София, пл. „Славейков“ 3
Тел.: 02 937 79 19, 02 981 50 47, Email: gmihaylova@colibri.bg
Работно време: понеделник – петък 10:00 – 18:00 ч.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Lifestyle

Защо гримът е суперсилата на Никол Бойчева?

MIKA

публикувано

на

от

Защо гримът е суперсилата на Никол Бойчева? 29

снимка: ПР

Младост, красота, професионализъм, отдаденост, страст – това са само част от думите, с които можем да определим младата гримьорка, Никол Бойчева. С открит интерес наблюдаваме снимките в нейната медия – красива дама със съвършен грим, изпипан до последния детайл и широка усмивка, грееща на лицето ѝ.

Никол е втора година студент в един от най-престижните университети в България – Нов Български Университет. Как съчетава образованието с работата, какви предизвикателства среща по пътя в кариерата си и други интересни факти от професионалния ѝ живот ще разберете в следната статия.

Никол е един обикновен човек. Никога не е смятала себе си за нещо повече от другите. Тя е една много цветна личност, с изключително много интереси и мечти, както си личи от гримовете, които прави.

Създаването на NSB Beauty крие много интересна история. Самата инстаграм страница @_nsb_beauty_, е създадена в началото на първата Ковид карантина(2020г.). Тогава Никол решила да покаже публично страстта си към грима. Тъй като разполагала с много свободно време, е имала възможност да изпробва някои нови неща, както и да експериментира с многообразни визии. Така стремежът ѝ да става по-добра се усилвал с всяка следваща визия.

Опитвах се да усъвършенствам уменията си, да изпробвам нови техники и многобройни цветове. От там много хора се свързаха с мен, за да направя техния дневен или арт грим.“.

Любовта и страстта на госпожица Бойчева към грима се появили преди няколко години. Както всички нас, тя е започнала да учи как да се гримира от клипове в YouTube и статии в различни женски списания. И като всяко начало – не е било лесно и не винаги грима е изглеждал добре. Тя споделя, че чрез грима, успява да покажа себе си и колко цветна личност е. Рисуването върху лицето ѝ и експериментирането с различни визии, помага на вътрешното ѝ Аз да излезе наяве. Професионално започнала да се занимава с грим със започването на пандемията миналата година. Тогава е намерила време да преоткрие себе си и своята любов към грима.

Предизвикателствата в нейната професия не спират. Никол все още се бори с това да пробие в сферата на гримьорството, но колкото и препятствия да срещне по пътя към успеха, не смята да се отказва.

Талантът и меракът в работата на гримьора вървят ръка за ръка. Бойчева смята себе си за талантлива личност, защото се учи бързо. От дете проявява творчески заложби – рисува добре и обича да твори различни неща с ръцете си.

За талантливата гримьорка работата е удоволствие. Тя може да направи от всеки грим изкуство и да накара всеки неин клиент да се почувства специален и да получи грима, за който винаги си е мечтал, дори и по-добър. Тя е амбициозна, млада и готова за нови предизвикателства.

Продължете понататък

Lifestyle

Керана и Васко Василев в церемонията на Наградите Икар 2021

MIKA

публикувано

на

от

Керана и Васко Василев в церемонията на Наградите Икар 2021 30

снимка: ПР

За първи път заедно на сцена ще се срещнат гласът на космическото момиче Керана и виртуозната цигулка на Васко Василев

Композицията е създадена специално за събитието, което тази година под знака на 100-годишнината на Съюза на артистите, и ще бъде изпълнена на живо за първи път по време на официалната церемония по връчването на 47-мите Награди ИКАР на 11 май в Народния театър.

Идеята Керана и Васко Василев да се съберат в обща песен идва спонтанно, а  предизвикателството да работят заедно в своеобразен дует се оказва истинско вдъхновение и за двамата. „Едно“ е по текст и музика на Керана, която успя да се докаже като изключително многопластов артист не само чрез успеха на  алтернативната рок група „Керана и космонавтите“, но и чрез едноименната роля на Евита в мюзикъла на Опера Пловдив. Васко Василев пък се оказа, че е наредил целият си график по датата на церемонията и пристига буквално за няколко часа в страната.

От години с Христо Мутафчиев обсъждаме възможност да участвам в церемонията на наградите ИКАР и все не успявахме да синхронизираме дата, в която да мога. Объркването на всички графици за концерти заради пандемията се оказа добра възможност най-после да се случи тази идея и съм много щастлив, още повече, че ще споделя сцената с такъв зашеметяващ артист като Керана“, споделя Васко Василев.

Софийският театрален салон е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2021 г., както и част от Националния културен календар и се провежда с подкрепата на Министерството на културата и Министерството на туризма. Генерален спонсор на събитието е Фабрика Ден и Нощ ООД – качествени продукти с марка „Боровец“.

Наши дългогодишни партньори са Първа инвестиционна банка, Астра-Зенека България – подкрепа за Здравния фонд на САБ, NESCAFÉ® Dolce Gusto, Филип Морис – България, Lenovo – България, Минерална вода H2O, NOUHAU Saloon, Тип Топ Куриер, Винарска изба Брестовица, Руский Стандарт, Dewer`s, Hill Clinic, Атера Дизайн; Медийни партньори: Българска национална телевизия, БГ Радио, АртАкция, ВЪПРЕКИ.com, Love Theatre.bg С подкрепата на: Театър Азарян, Национален дворец на културата,  Народен театър „Иван Вазов“, Столичен куклен театър,  Общински културен институт Дом на културата „Красно село“.

Продължете понататък

Горещо