Открийте ни и в

Музика

Ангел Заберски, Васил Петров и Михаил Заимов са ментори на Евробет талант

Avatar

публикувано

на

Ангел Заберски, Васил Петров и Михаил Заимов са ментори на Евробет талант 141

Именити музиканти и фотографът, владетел на морската шир, ще напътстват новите таланти във второто издание на програмата Евробет таланат през 2015-2016 година. Петнайсетте отличени млади таланти в областта на музиката, вокалното майсторство и визуалните изкуства ще получат отличителните сертификати и стипендии лично от своите ментори.

Като част от официалната програма на Празниците на изкуствата Аполония тази година на 31-ви август, от 19.00 часа в Клуб Аполония/Сцена ОББ ще се състои концерт- награждаване на младите таланти и среща с техните нови ментори. Водещ на събитието ще бъде любимият глас на радио FM+ Ива Дойчинова, а на сцената ще се изявят пианистите Констанца Дюлгерова и Ангел Николов. Събитието е съпътствано от изложба на Елис Вели, Ивелина Ямалиева, Лидия Александрова, Мария Цветкова, Милен Колев, Савина Топурска, Симеон Лазаров, Теодор Асенов и Явор Иванов – графици и фотографи, отличени със стипендии в раздел визуални изкуства. Представянето ще завърши с изпълнение на младата джаз формация F6.

Програма Евробет талант е създадена през 2014 г. като резултат от успешното сътрудничество между Фондация Аполония, Фондация “Помощ за благотворителността в България” и Евробет. Първото й издание бе проведено в рамките на Празниците на изкуствата Аполония в Созопол. Освен стипендия за младите изпълнители, програмата им предоставя възможност за срещи с утвърдени представители на изкуството, които приемат да бъдат техни ментори за една година. През 2014 г. ментори са Теодосий Спасов, Владимир Пенев, Борис Мисирков и Георги Богданов. Подкрепени са 16 младежи на възраст от 18 до 25 години.

Във второто поредно издание на програмата Евробет талант авторитетното жури определи като най-добри джаз групата F6, вокален състав Нова Музика, пианистките Сибел Зейнелова и Александра Бошнакова, вокалистката Карина Енева, фотографките Мария Цветкова и Стиляна Станкова, както и художничката в стил графика Радина Йорданова.

Във второто поредно издание на програмата Евробет талант авторитетното жури определи като най-добри вокален състав Нова Музика, пианистката Сибел Зейнелова, вокалистката Карина Енева, фотографките Мария Цветкова и Стиляна Станкова, както и художничката в стил графика Радина Йорданова. Подобно на миналогодишните стипендиантки Констанца Дюлгерова и Калия Калчева, приети в най-престижните музикални колежи, 22 годишната Сибел с нетърпение очаква предстоящата учебна година в Ню Йорк, тя е приета в  Mannes Collеge The New School of Music. За мястото и стипендията, която колежът отпуска, Сибел е преборила над триста кандидати. Местата в бакалаварската, магистърската и професионалната специализации по пиано са само две.

Повече за програмата „Евробет  таланат”, може да научите тук, както и на страницата на Аполония www.apollonia.bg

Реклама