Открийте ни и в

Музика

Ани Ленъкс представи “Diva” и “Medusa”

Avatar

публикувано

на

Ани Ленъкс представи “Diva” и “Medusa” 141

Фотокредит: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

Преди броени дни се състоя световната премиера на винил изданията на първите два солови албума на  легендарната певица, композитор, активист и поп икона – АНИ ЛЕНЪКС. Албумите “Diva” и “Medusa” се разпространяват у нас от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

„Diva“ и „Medusa“ са налични в www.musicmall.bg тук:

 „Diva“, http://www.musicmall.bg/product.php?id=2709

„Medusa“, http://www.musicmall.bg/product.php?id=2710

 Продуциран от Стивън Липсън и изцяло написан от самата Ани Ленъкс, дебютният солов албум Divaизлиза през 1992 година и става 4 пъти платинен във Великобритания с над 1.2 милиона продадени копия само на Острова. Албумът дебютира на първо място в британския чарт и се превръща в седмия най-продаван албум за годината (1992). „Diva“ дебютира още на върха на класациите в десет европейски държави и става двойно платинен в САЩ (с над 2 милиона продадени копия). Получил изключително високи оценки от критиката, сп. Rolling Stone го обявява за „манифест на арт попа“ и го включва в класацията „Задължителни албуми на 90-те“. През 1993 година Ани Ленъкс получава две  британски музикални награди за „Diva“ в категориите „Най-добър албум“ и ‘Най-добра певица’. Ленъкс е номинирана и за Грами с проекта „Diva“ в категорията ‘Албум на годината“ и печели грамофонче в категорията ‘Дългометражен музикален видеоклип“ за „Diva“, реализиран от утвърдения британски режисьор – Софи Мюлер. Тя е автор на някои от най-впечатляващите видеоклипове в индустрията, както и визионер и творчески директор на проектите на Шаде.

Вторият солов албум на на Ани Ленъкс – „Medusa – също продуциран от Стив Липсън излиза през 1995 година. Албумът включва изцяло кавър версии и от него се продават над 6 милиона копия по целия свят. „Medusa става двойно платинен във Великобритания като дебютира на  1-во място в британския чарт и в класацията на САЩ – Билборд 200, където престоява 60 седмици. От „Medusa излизат четири официални сингъла, включително и ‘No More I Love You’s’ (оригинално създадена и изпълнена от дуета The Lover Speaks през 1986г.).  Песента ‘No More I Love You’s’ дебютира на второ място в британския сингъл чарт (това е най-високо стигналият сингъл в чарта от всички солови проекти на Ленкъс) и е отличена с награда Грами за ‘Най-добро вокално поп изпълнение“ през 1996 г. Песента е номинирана и в категорията ‘Най-добър британски сингъл’ на британските музикални награди като Ани Ленъкс на същата церемония печели за втори път наградата ‘Най-добра британска певица’.

Освен винил премиерите на албума „Diva и „Medusa, феновете на Ани Ленъкс имат още една причина да ликуват. На 04/03 на сцената на „Sadler’s Wells Theatre“ в една единствена вечер само звездата ще изнесе спектакъла ‘Annie Lennox – An Evening of Music and Conversation’ под формата на разговор с публиката, музикално изпълнение и визуални изображения. Всички приходи от събитието Annie LennoxAn Evening of Music and Conversation ще бъдат дарени на благотворителната организация The Circle, която тя основава в подкрепа на изпаднали в крайна бедност и нужда момичета и жени по целия свят.

Албумите „Diva и Medusa“ са налични на винил формат от Вирджиния Рекърдс/Sony Music на 2-ри март, 2018