Connect with us

Музика

Анкета за Евровизия 2023 избира фаворита на феновете в България

Avatar

Публикувано

на

Eurovision 2023

Онлайн допитване до феновете на Евровизия ще определи изпълнителя, който получава най-голяма подкрепа от българските и международните фенове като кандидатура за представител на България на конкурса през 2023 година. Първата фаза на анкетата включва 24 доказани имена от родната музикална сцена. Сред тях са Дара, Азис, Михаела Филева, Молец, Галена, Михаела Маринова, Поли Генова, Кристиан Костов, Тото от Скандау, Софи Маринова, Папи Ханс и други.

Гласуването, организирано от Българският независим сайт за Евровизия, се случва в 5 платформи – Facebook, Instagram, TikTok, Twitter и с анкети на сайта Eurovision-Bulgaria.com.. То ще се проведе в три фази, като на финала ще вземат участие шестимата най-подкрепяни изпълнители в предишните етапи. За по-малко от три дена, анкетата регистрира над 6000 гласa. Организаторите подчертават, че това допитване не е обвързано по никакъв начин с БНТ и официалния избор на български представител.

Тазгодишното издание на конкурса ще се проведе във Великобритания. Конкурсът през 2022 година беше спечелен от Украйна, но заради воените сражения на територията на страната, украинската телевизия предостъпи домакинството на британската телевизия BBC. Все още не е потвърдено дали България ще вземе участие в едно от най-важните издания на конкурса, но българските фенове изразяват надежди, че това ще се случи.

Continue Reading
Advertisement