Connect with us

Култура

Артистичният директор на Derida Dance Center Живко Желязков – гост и жури на хореографски конкурс в Букурещ

Avatar

Публикувано

на

Jivko Jeliazkov photo

снимка: PR

Артистичният директор и хореограф на Derida Dance Center (Дерида Денс Център) Живко Желязков бе поканен за специален гост и жури на Националния хореографски конкурс ALT в Букурещ. Това е четвъртото издание на конкурса, който се провежда от 15-ти до 20-ти октомври, иницииран от организаицята “Cartierul de dans”, които работят за развитието и разпространието на съвременния танц в Румъния.

По време на гостуването си Живко Желязков ще проведе и танцов уъркшоп, в рамките на който танцьорите ще изследват методи за трансформиране на ментални импулси във физически движения и скъсяване на времето за реакция. Ще наблегнат на техниките на изолации и екстензии в тялото – уникален модел, изследван и развиван от хореографа в последните му проекти  Zen Play и МЕТРОНОМ.

Награждаването на победителите в конкурса ALT ще бъде на 20-ти октомври, когато Живко Желязков ще връчи награда танцова резиденция в Дерида Денс Център.. Победителят ще има възможност да работи върху свой проект в пространството на танцовия център в рамките на един месец през 2017 година. Резидентската програма на Derida Dance Center съществува от 2010 година и през 2014-та беше припозната като добра практика от Генералната дирекция по култура и образование към Европейската комисия.

Continue Reading
Advertisement