Connect with us

Джаз

Атмосферата на SOHO в съчетание с музика, която гали слуха и топли душата – или как да прекараме една уютна декемврийска вечер

Avatar

Публикувано

на

SoCONCERT cover photo 07.12.16

На 7-и декември в SOHO ще се проведе ново събитие от поредицата SoConcert – задължително мероприятие за всеки себеуважаващ се меломан. Добре познатият на публиката Мишо Йосифов, участник в предните джем сешъни в зелената къща, този път излиза на сцената със своите приятели от новата им група Bop&Sol. Това е първата обща публична изява на Mишо – тромпет, Арнау Гарофе – саксофон, Ангел Заберски – пиано, Александър Логозаров – китара, Борис Таслев – контрабас и Борислав Петров – барабани.

Вървейки по стъпките на създадената през 1954г. американска група The Jazz Messengers, Bop&Sol се посвещават на идеята да възродят добрия стар джаз и да го покажат на българската публика в най-ослепителната му форма – хардбоп. Вечерта на 7-и декември ще Ви пренесе в 50-те години на миналия век, когато джазът спира да бъде танцувална музика, за да отвори път на множество иновации. Новопоявилите се виртузоност, експресия и позитивна енергия са онези малки, но жизненоважни елементи, които превръщат творците от този период в абсолютни легенди. Тук няма как да не се отбележат и заслугите на Blue Note Records – компанията, която документира тези гениални произведения, за да могат и бъдещите поколения да се докоснат до магията.

mihail-yossifov

Continue Reading
Advertisement