Открийте ни и в

Култура

Балет “Арабеск” с виртуозния спектакъл “Огледало на времето” в танцовата програма на Американски колеж – София

MIKA

публикувано

на

Покана за изключителната  вечер  на Балет „Арабеск“ и отдадените на танца млади последователи от танцовата програма на Американски колеж, София!!

На 9 юни   в Музикален театър ще бъде представен спектакълът „Огледало на времето“ – спектакъл с впечатляваща визия, обединяващ усилията на талантливите творци в лицето на Петя Диманова като композитор, Асен Наков – хореограф, Димитър Димитров – сценограф и Димитър Кабаков – драматург  .

Тази вечер е много специална и с участието на танцовата програма на Американски колеж София, който ще представи спектакъла „ 451 градуса по Фаренхайт“

Програмата по изпълнителски изкуства на Американския колеж  дава възможност на учениците да работят с режисьори, музиканти, диригенти и инструктори по танци, професионалисти в своята област. Директор на Програмата е Борис Панкин.

[media-credit id=1 align=”aligncenter” width=”640″]2_MG_2565[/media-credit]

Интересна и впечатляваща е идеята на техния спектакъл, представена от ръководителя на танцовата програма Станислав Димитров(Стенли).

Спектакълът „451 градуса по Фаренхайт” – един „танцов прочит” на  едноименния ужасяващо пророческия роман на Рей Бредбъри.

Общество загубило почти напълно интелектуалните си устои, битът се състои в гледане на широкоекранна телевизия, риалити предавания и безсмислени панаирни забавления, а човешкият живот е загубил своята стойност…

Това което през далечната 1953 изглежда като фантастично бъдеще, днес е реалност.

Бъдещето е сега! Време е за промяна!

[media-credit id=1 align=”aligncenter” width=”650″]1_Mirror of Time_7[/media-credit]

„Огледало на времето“ – спектакъл на Асен Наков – един от най-впечатляващите български съвременни хореографи.

„Не можеш да влезеш два пъти в една и съща река“ е казал Хераклит. „Човек непрекъснато се променя. В течение на живота си се развива в положителна или отрицателна насока. И в даден момент, ако спре и се погледне в огледалото, може би ще види не това, което е очаквал – обяснява идеята си хореографът Асен Наков. – Това ще бъде студен тип спектакъл, който не сгрява душата, а кара зрителя да погледне навътре в себе си и да се замисли над това какво вижда в огледалото.“  Заради кривите огледала, разположени по цялата сцена, всеки зрител ще види лично свои, напълно уникални образи.

Експресивна хореография, впечатляваща визия – отражение на многообразния съвременен свят  – объркан, пренаселен от хора, вещи, информация и шум. Свят, в който е невъзможно да останеш сам, но всъщност си много САМ. И все повече се затваряме вътре в себе си,  докато застанем пред едно обикновено огледало и не можем да разпознаем образа, който виждаме отсреща.

 А Огледалото

е коварна работа.

Уж само отразява,

уж е мълчаливо и пасивно,

а всъщност непрекъснато ни дебне в очакване.

Докато дойде момента, в който разтваря вратите си и ни поглъща.

И какво може да ни се случи ТАМ?

Готови ли сме на прекрачим границата,

да преминем отвъд,

без да се загубим,

без да продадем душата си,

без да изгубим пътеката за връщане.

Имаме ли смелостта да направим важните крачки към

истинската си същност,

да застанем голи и беззащитни пред всички свои демони

и да се преборим с тях.

Независимо от раните, загубите, проблемите.

Просто, защото все още ни има.

Спектакълът е копродукция на Балет „Арабеск” и „Креди Арте” и се реализира със съдействието на Министерство на културата

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Култура

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

MIKA

публикувано

на

от

Излезе от печат вторият том на „Курс по криминалистика” на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев – декан на Юридическия факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” и ръководител на магистърската програма „Съдебни експертизи“ в университета. Монографията е публикувана точно година след отпечатването на първия том от Курса по криминалистика, в който са анализирани историческите и теоретични основи на криминалистическата наука.

Предмет на втория том на Курса по криминалистика са криминалистическите теории за следите, диагностиката, диференциацията и идентификацията. Тези теории и основаните на тях методи определят методологията на криминалистическото познание в следствената и експертната практика. Както първия, така и втория том е предназначен за органите на досъдебното производство, съда, вещите лица в областта на криминалистическите експертизи, оперативно-издирвателните органи и специалистите технически помощници. Курсът по криминалистика запълва съществена празнина не само в криминалистическата теория, но и в учебния фонд на обучението по криминалистика. Тя е отличен учебник в университетското обучение по криминалистика – за студентите от специалностите „Право”, „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ (модул „Криминалистика”) и магистърската програма по „Съдебни експертизи” във ВСУ „Черноризец Храбър”, както и за всички, които проявяват по-задълбочен интерес към криминалистическата наука.

С книгите си, със създадените с активното му участие кабинети по криминалистика, както и с богатия практически, изследователски и преподавателски опит, проф. д.ю.н. Йонко Кунчев има огромен принос за повишаване нивото на криминалистическата подготовка на студентите от Юридическия факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. През 2020 г. проф. Кунчев бе удостоен с награда „Варна“ за първия том от Курса по криминалистика, за създаването на комплексна магистърска програма по съдебни експертизи и учебен модул „Криминалистика“ в университета.

В началото на февруари предстои публичният online курс „Профилиране на неизвестни извършители на престъпления“, който ще бъде воден от проф. Кунчев. Събитието се очаква с интерес, както от студентите, така и от специалисти от практиката.

Предстои издаването на 3-ти и 4-ти том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев.

Продължете понататък

Общество

Изд. ЕРА представя “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата”

MIKA

публикувано

на

от

Готови ли сте да влезете в леглото… в главата на любовницата?

Днес излиза най-новата книга на изд. “ЕРА” с провокативното название “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата” на Ника Набокова.

Думата любовница обикновено извиква във въображението дългокрака нимфа с пищна гръд, сладострастна, пресметлива и фатална. Ника Набокова разбива този мит! Самата тя е била „другата жена“ и от позиция на опита си, както и на база на психологическите изследвания в сферата, ни дава всички отговори – директно и без завоалиране.

Всички ситуации, през които минава такава връзка – любовта, ревността, тайните срещи, лъжите, търсенето на вярното решение, обещанията, самообвиненията и моментите, в които колебанията са повече от решенията. Авторката дава рецепти за преодоляването им, но и за откриването и овладяването на истинските причини една жена да изпадне в тях.

Тази истина няма да ви бъде казана в лъскави списания и в популярни предавания. Ясно формулирани, ефективни и лично проверени методи, със задълбочени познания за човешката психика и взаимоотношения – Ника ще ви изведе от зоната ви на комфорт. Бъдете готови!

Ника Набокова е автор на пет книги, изключително популярен блогър и успешна бизнес дама. С нейна помощ много жени са се справили с трудни житейски ситуации. Книгите й са преведени на шест езика и са продадени в милиони екземпляра.

Продължете понататък
Обществопреди един час

Започва работилница за Перловска и Владайска река

Lifestyleпреди 8 часа

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

Музикапреди 8 часа

Виктория с три награди за най-добър онлайн концерт

Lifestyleпреди един ден

Huawei обновява дизайна на AppGallery до изцяло ново изживяване при търсене

Lifestyleпреди един ден

Danonino стартира кампания „Голям порасни, големи добрини прави“

Музикапреди един ден

Marto G и LoRa със стоплящ сърцата хит

Lifestyleпреди един ден

Над 435 000 картодържатели на обновената BILLA Card

Културапреди един ден

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

Tехнологиипреди един ден

Всички смартфони Nokia са с отстъпки до 100 лв. в онлайн магазина на VIVACOM

Обществопреди един ден

Изд. ЕРА представя “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата”

Горещо