Connect with us

Събития

Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владимир Карамазов с трети самостоятелен проект

Avatar

Публикувано

на

key visual Dakota final version

На 28 и 30 април премиерно ще бъде представен третият проект на “Three Вears Entertainment” в Сатиричен театър “Aлеко Константинов“. Пиесата „Дакота“ с режисьор Владимир Пенев ще бъде поставена самостоятелно за първи път* на театрална сцена в България. Сценографията и костюмите са дело на Никола Тороманов, а музиката е на Калин Николов.

Творбата на световноизвестния испански драматург Жорди Галсеран още с излизането си преди 20 години печели приза „Игнази Иглесиас“ и е един от най-поставяните му текстове в театрите в цял свят. Главният герой, Иполит Харàма, ра­­­­боти това, което иска, има съпруга, ко­ято обича и всеки мо­мент чака да му се роди дете, което още от­сега обожава. Но най-неочаквано целият му живот се пре­об­ръ­ща. След две седмици в кома, той започва да сънува кошмари, а те, един по един, за­по­ч­ват да се случват. Светът на Иполит гу­би своите очертания и ве­­че никой не може да разбере, къде свър­шват сънищата и откъде за­­почва истината.

Според Владимир Пенев „си е истинско предизвикателство и голяма възможност за всеки режисьор да интерпретира на театрална сцена такъв текст и да го направи с точно този актьорски екип. Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владимир Карамазов са една от най-темпераментните актьорски комбинации в българския театър и като добавим към тях и изключителната Александра Василева, мисля, че се получи един доста вълнуващ прочит на „Дакота“ от Жорди Галсеран.“

Пър­вите два проекта на продуцентската компания “Three Вears Entertainment” са представленията „Спанак с картофи” и „АРТ”, които се играят в Сатиричен театър „Але­­ко Константинов” се радват на голям зрителски интерес. „Спанак с картофи” наскоро чества 100-то си пред­­ставление с над 50 000 зрители, а „АРТ” е  изпълнен повече от 60 пъти пред над 30 000 зрители.

Advertisement

„ДАКОТА“

от Жорди Галсеран

превод: Нева Мичева

режисьор: Владимир Пенев

художник: Никола Тороманов

Advertisement

композитор: Калин Николов

с участието на: Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов и Александра Василева

фотограф: Павел Червенков

творческа концепция и дизайн: Студио „Ентусиазъм“

Сатиричен театър „Алеко Константинов“, 28 и 30 април, 13 и 23 май 2015, 19:30 ч.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement