Connect with us

Събития

Бащата на Бийонсе даде ценни съвети от сцената на SoAlive Music Conference

Avatar

Публикувано

на

mathew knowles 3 scaled

снимка: ПР

SoAlive Music Conference събра на едно място, любители, артисти и специалисти от музикалната индустрия 

Легендарният продуцент д-р Матю Ноулс представи любопитна информация, свързана с музикалния бизнес и даде ценни съвети на почитателите си по време на своето участие в SoAlive Music Conference на 21 октомври. В рамките на един час след края на лекцията си, бащата на Бийонсе отговори на всички въпроси, които зрителите зададоха към него. Сред публиката бяха известни музиканти, журналисти, любители и ентусиасти, които имаха възможността да се запознаят с ценния опит и знания на създателя на Destiny’s Child.

„За мен е чест да бъда поканен да участвам в събитие като SoAlive Music Conference 2023. Очевидно е, че музиката на Балканите се развива в правилната посока и подобни форуми са доказателство за това“, каза д-р Матю Ноулс във връзка със своето посещение в България.

Първото издание на международната музикална конференция се проведе в рамките на 3 дни – 19, 20 и 21 октомври в столичната Зала 2 на НДК. Сред лекторите бяха също поп фолк изпълнителят Азис, който разказа за своите мащабни международни успехи и музикалният журналист Дейвид Фрик, който пристигна директно от Ню Йорк по покана на организаторите. Освен със своята забележителна работа като редактор в списание „Rolling Stone” в продължение на 30 години, Дейвид Фрик е човекът, провел едни от най-емоционалните интервюта с музиканти и групи като Кърт Кобейн, Кийт Ричардс, Металика и други. По време на лекцията си той разказа от първо лице интересни истории за емблематичните години на рока, за предизвикателствата и отговорностите пред музикалния журналист и за принципите, които винаги е спазвал.

Advertisement

В списъка с лектори присъстваха представители на големи музикални компании и лейбъли като „Warner Music”, „Ninja Tune”, „Global Records”, експерти от платформите „YouTube“, „Spotify”, а също и организатори на едни от най-големите европейски и международни фестивали – „Mad Cool“, „Live Nation Madrid“ и повече от 60 ключови фигури бранша.

Важна част от събитието беше специалната концертна програма, в която избрани съвременни групи и изпълнители от целия Балкански регион имаха възможността да покажат творчеството си пред ключови фигури от музикалната индустрия. В тях взеха участие близо 40 групи от България, Сърбия, Република Северна Македония, Гърция, Турция, Словения, Албания и Хърватия.

„Това бе началото на нещо голямо“ – написа във Фейсбук Рут Колева, която е основен организатор на конференцията. В поста си тя благодари на своя екип, на лекторите, на делегатите и на артистите, които станаха част от събитието. SoAlive Music Conference 2023 се осъществи с финансовата подкрепата на Национален Фонд Култура, Министерство на Културата, Музикаутор и Министерство на Туризма.

Continue Reading
Advertisement