Connect with us

Lifestyle

БГ звезди за демократичното образование

Avatar

Публикувано

на

Beloslava2Dec

Сдружение „Общност за демократично образование“ проведе благотворителен концерт „ДА на новите идеи в образованието!” в столичен клуб, а събраните средства от събитието ще се вложат в създаването на полудневен център за работа с деца на демократичен принцип*.

Инициативата бе подкрепена от дамите от Sentimental Swingers, Гери Турийска, заедно със своята група Rubikub, издаваната във Великобритания Преслава Пейчева, композитора и пианист Ясен Велчев, струнна група HYPNOTIC, както и любимата на всички Белослава. Те подариха на общността и меломаните своите музикални букети и казаха своето мнение и позиция за новия тип образование у нас. Заедно с подкрепата на толкова обичани артисти, сдружението се надява да привлече вниманието и съпричастността на хората, които се интересуват от бъдещето на децата си и искат промяна в българското образование.

Hypnotic_2Dec

Hypnotic, снимка: PR

Гостите се насладиха на медения глас на Преслава Пейчева, която пя акустично в акомпанимент на пианото на Ясен Велчев. Хипнотик допринесоха за класическа кросоувър нотка, след това Rubikub зарадваха феновете си с любими парчета. Белослава излезе не сцената с Живко Петров, Митко Семов и Роко. Последни в програмата бяха Sentimental Swingers, които не изневериха на познатия, но елегантен ретро стил.

PPeicheva2Dec

Преслава Пейчева, снимка: PR

*Сдружение „Общност за демократично образование“ е организация с идеална цел, работеща в сферата на алтернативното и свободното образование с фокус върху демократичното образование – образователна форма, при която ученикът е в центъра на образователния процес, открива силните и слабите си страни, расте и се развива в своята страст и вроден талант. Едно демократично училище осигурява холистично развитие на личността, като освен академични познания, се фокусира и върху умения като – себепознание, осъзнатост, отговорност, междуличностно общуване, екипност и емпатия и др. Именно основаването на такова демократично училище, легално функциониращо в България, е дългосрочната голяма цел, която сдружението си е поставило.

Continue Reading
Advertisement