Открийте ни и в

Tехнологии

БГ компания с пробив на международния пазар на усилватели за китара

Avatar

публикувано

на

БГ компания с пробив на международния пазар на усилватели за китара 140

Въпреки недоверието към държавите от Източна Европа, една малка, изцяло българска компания създаде успешен продукт, който за кратко постигна международен пробив в конкурентния сектор на музикалната техника. Става въпрос за новия български усилвател за китара Дуло, който от тази година вече се предлага от една от най-големите онлайн платформи за музикални инструменти в Европа (Thomann.de). Той, както и компонентите за него, е разработен изцяло у нас.

Кайро Аудио (Kyro Audio) е нов бранд, основан през 2020 г. от инженерите Емил Кирилов и Георги Кирчев. Първоначално той е страничен проект, който успешно съчетава основния им бизнес – разработката на електронни устройства и хобито им – музиката.

Години наред двамата работят като аутсорсинг инженери, създавайки десетки продукти основно за чуждестранни компании. Някои от тях вече са се превърнали в пазарен хит. Въпреки че успяват да съберат около себе си качествен екип, за съжаление опитите им да привлекат чужди компании, които да направят инвестиции и да произвеждат своите изделия у нас, остават неуспешни. Затова решават паралелно с основния си бизнес да започнат работа по създаването на собствени продукти.

След няколко неуспешни опита през последните години те се връщат от едно музикално изложение с идеята да проектират висококачествен усилвател за китара, който да удовлетвори нуждата от мобилност на музикантите в наши дни.

След като правят първия си прототип и го представят на приятели музиканти и собственици на магазини за музикални инструменти, идва идеята за ползването на български мотиви и преплитането на българската история в продуктовата линия.

Реклама