Connect with us

Lifestyle

БГ-хотелска верига в Черноморското Топ 5 с номинация от Balkan Awards for Tourism Industry 2016

Avatar

Публикувано

на

ГРИФИД Хотели

снимка: PR

Една от най-големите и най-бързо развиващите се хотелски вериги в България – Грифид Хотели, получи номинация от годишните награди Balkan Awards for Tourism Industry 2016 в категория Инвестиции в Туризма.

Второто издание на конкурса ще се състои на 1.12. 2016 г. от 20 ч. в хотел Premier Best Western София, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.

Една от най-предпочитаните български марки за чуждестранните туристи е създадена през 2006 година. Към нея принадлежат шест хотела в к.к. Златни пясъци: „Арабела“, „Болеро“, „Вистамар“, „Метропол“, „Фореста“ и „Енканто Бийч“. А през 2016 г. фирмата инвестира 29 мил. лева в придобиването на хотелски комплекс „Изгрев-Обзор“. „Хотелско мениджърска компания“ ЕООД продължава да инвестира в обновяването и модернизацията на придобития хотелски комплекс. Сградата предстои да бъде разделена на две части: настоящият хотел „Изгрев“ ще бъде интегриран в семейството на Грифид хотели с името „Grifid Encanto Beach“, докато хотел „Обзор“ ще продължи да функционира под немския бранд SENTIDO като „SENTIDO Marea“.

Вече се извършва пълна реконструкция на Обзорската част от комплекса, като инвестицията е на стойност 5 милиона лева. Ремонтните дейности ще приключат през май 2017 г. Комплексът е разположен в северната част на к.к. “Златни Пясъци”, в непосредствена близост до морския бряг, на 18 км от град Варна и на 28 км от летище Варна. Хотелският комплекс ползва широка плажна ивица с фин и чист пясък. В близост има терен за плажен волейбол и разнообразни водни спортове. От летен сезон 2013 „Изгрев-Обзор“ е част от международната хотелска верига SENTIDO Hotels & Resort с името “SENTIDO Golden Star”.
Комплексът се състои от два еднакво обзаведени, изцяло климатизирани и свързани с топла връзка хотела с просторни фоайета, лоби барове, заведения за развлечение и хранене, магазини, валутни бюра, фризьорски салон, два открити и един закрит басейни с минерализирана вода, паркинг.

Advertisement

Настаняването е в 487 уютни фамилни, двойни и единични стаи и 22 луксозни апартамента. В комплекса са разположени два ресторанта и барове за всеки вкус. Както и с няколко бара и нощен клуб. Обектът има Балнео-СПА център, оборудван с модерна апаратура от водещи немски фирми, и две конферентни зали, едната от които разполага с 220 места и кабини за симултантен превод, а другата е с до 16 места.

Четиризвездният „Каменград” Хотел & СПА, част от веригата „Тракийски хотелиери“, също влиза в надпреварата за Балканските награди за туристическа индустрия. Той е номиниран в категория „Успешно утвърждаване на гр.Панагюрище като дестинация за спа, конферентен и културен туризъм чрез „Каменград” Хотел&СПА“.
Един от най-предпочитаните планински хотели у нас и на Балканите – Апартхотел Лъки Банско, също получи заслужена номинация от годишните награди Balkan Awards for Tourism Industry 2016.
Подробности тук.

Организаторът на церемонията ВИП Комюникейшън, има зад гърба си куп престижни събития, като Националните награди за значими постижения в бизнеса и на церемониите за луксозно строителство, архитектура и дизайн, Националните медицински награди, Годишните медийни награди и други.

Continue Reading
Advertisement