Открийте ни и в

Tехнологии

Безжични 360-градусови аудио колони от Samsung

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Samsung Electronics Co., Ltd. обяви три нови попълнения в своята продуктова линия от безжични 360-градусови аудио колони – моделите R5, R3 и R1, които ще бъдат представени на международното изложение IFA 2015. Ненасочените високоговорители включват нов вграден потребителски интерфейс, както и подобреното Multiroom приложение за смартфони, таблети или смарт часовници.

Моделите R5, R3 и R1 са продължение на много добре приетите и високо оценени колони R7 и R6 от продуктовата линия безжични 360-градусови аудио колони на Samsung. Новите високоговорители предлагат същото високо качество, балансиран звук и дизайн от най-висок клас, което им позволява да се впишат лесно в интериора на всеки дом.

„С тези допълнителни модели предлагаме на пазара нов вид висококачествен звук с изчистен и стилен дизайн, както и още по-интуитивен потребителски интерфейс”, заяви Джурак Чей, старши вицепрезидент на Visual Display Business в Samsung Electronics. „R5, R3 и R1 ще помогнат да се затвърди позицията на Samsung като световен лидер в домашното аудио“.

Звук, който изпълва стаята

Както потребителите, така и медиите по целия свят оцениха високо моделите R7 и R6, наблягайки на това колко чист и ясен е звукът, който може да изпълни всяка стая, благодарение на патентованата от Samsung ring-radiator технология, която е приложена и при новите модели R5, R3 и R1.

[media-credit name=”снимка: PR” align=”aligncenter” width=”448″]Front-Set_Black_WAM1500_3500_5500[/media-credit]

Още по-интуитивен интерфейс

Моделите R5, R3 и R1 ексклузивно разполагат и с нови възможности за физически контрол за лесно и интуитивно потребителско изживяване. Потребителите могат да променят силата на звука, да го пускат, да натискат пауза или да избират различен музикален източник само с нежно докосване, натискане или плъзгане по колоната.

Звук, който те следва

Моделите R5, R3 и R1 се свързват с обновеното Multiroom приложение за смартфони и таблети с Android and iOS, правейки възможно лесното споделяне на музика с всички безжично свързани устройства, които са в дома. Освен това, приложението позволява на потребителите лесно да намират и подбират музика, да създават плейлисти и всичко това само от един екран.

Обновеното Samsung Multiroom приложение вече работи и със Samsung Gear S и ще оперира и с предстоящите нови модели смарт часовници на Samsung, благодарение на лесен потребителски интерфейс, който не зависи от смартфона, за да работи.

Функциите на смарт часовника включват незабавен контрол на музикалния плейбек и на силата на звука, както и на плейлистата и търсенето. Потребителите могат да видят на екрана музиката, която се изпълнява в момента и да имат достъп до наличните високоговорители само с лесно плъзгане по екрана на смарт часовника.

Музика онлайн във висока резолюция на всички устройства с Qobuz

Samsung си партнира с Qobuz, онлайн музикална услуга, за да направи нейните онлайн услуги достъпни на аудио устройствата на Samsung. По този начин, потребителите имат достъп до своето любимо аудио съдържание с най-високо качество. Взаимното партньорство е още една демонстрация на ангажимента на Samsung към това да осигурява навсякъде най-доброто изживяване на своите потребители.

Новите модели ще са налични в САЩ и европейските пазари през последното тримесечие на 2015 г. на цени от US $199 до US $399. Повече информация за наличността по региони ще бъде оповестена през следващите месеци.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

MIKA

публикувано

на

от

Софтуерът предлага редица иновации за хотелиерския бранш, създавайки безконтактна и по-безопасна среда за техните гости

Българската платформа за дигитализация на заведенията TouchMenu навлезе успешно и в хотелиерския бранш у нас. Софтуерът предлага редица нови възможности за управление на отношенията с гостите на хотелите и може да реши много от проблемите, възникнали заради пандемията от COVID-19. Припомняме, че платформата стартира като дигитално меню за заведения, която позволява на клиентите да си поръчват направо през телефона, както и да откриват подходящо заведение в близост до тях.

„През последните месеци разширихме много функционалността на TouchMenu и си дадохме сметка, че и други малки и средни бизнеси в България имат нужда от подобни технологични решения. Типичен пример са хотелите, които в момента са изправени пред редица предизвикателства. Затова и разработихме много нови функционалности, които улесняват работата на техния персонал и общуването с клиентите, създавайки цялостна безконтактна среда за поръчка на хотелски услуги “ – сподели Тодор Бобев, създател на платформата.

Тя позволява на хотелите да се представят по-добре пред потенциалните си клиенти, да общуват по-лесно с тях, както и да предлагат през него различни услуги – спа процедури, ски оборудване, поръчки от хотелските заведения и други. Тя поддържа също и разплащания с кредитни карти, като те се пренасочват директно по сметката на съответния хотел или ресторант, а TouchMenu не е посредник при транзакциите. Добавена е и опция при поръчка клиентът да избере сумата да се добави към сметката на стаята, наета от него. В близко бъдеще в приложението ще заработи и функционалност за запазване на часове.

За да подпомогне на българския туризъм в настоящия труден момент, софтуерната фирма предлага и зимен пакет. Той позволява на хотелите в зимните ни курорти, които започнат да използват TouchMenu до края на април, да го ползват безплатно за един месец. Целта е през този период те да се уверят в огромните предимства на платформата.

„Желанието ни е да помогнем на българския бизнес в настоящата ситуация и разполагаме с технологични решения за много от техните проблеми. Затова и логично искаме да ги направим много по-достъпни за заведения, хотели и други компании. Можем да спомогнем за създаването в тях на една безконтактна среда, за избягване струпванията на хора, за по-гъвкава комуникация и не на последно място – да им дадем нови канали за продажба“ – посочи още Тодор Бобев.

Основателят на TouchMenu добави още, че платформата може да бъде внедрена и да заработи в нов обект буквално за два работни дни. Междувременно през последните месеци тя е обновила изцяло и своята визия, лого и уебсайт. Променена е и политиката за дистрибуция, а компанията в момента е в процес на набиране на търговски партньори.

Продължете понататък

Lifestyle

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

MIKA

публикувано

на

от

Най-големият специализиран сайт за книги и четене у нас “Аз чета” и Читалище.то поставят началото на своя поредица месечни онлайн срещи в рамките на съвместния “Проект 48”, посветен на медийната грамотност. Първият разговор с тема “Честно за медиите” на 21 януари от 20 ч. ще бъде с участието на журналиста Доника Ризова. Излъчването ще бъде на Facebook страницата на “Аз чета”.

Гостът Доника Ризова е журналист и PR експерт с над 20-годишен опит, травъл блогър и детски писател. Започва кариерата си в Дарик радио, а след това е автор и водещ на предаването „Медиите он ер“ по телевизия България он ер.

“Неслучайно решихме да започнем поредицата с Доника, защото тя е един от последните журналисти, наблюдавали отблизо в ефир какво се случва с медийната среда у нас. Комбинирано с дългогодишния ѝ опит в медиите, това ще ни позволи да направим един полезен и достъпен разговор за зрители от всички възрасти”, казва създателят на “Аз чета” Александър Кръстев, който ще бъде водещ на онлайн събитието.

Датата за първата среща не е случайна – на 21 януари се навършват 71 години от смъртта на Джордж Оруел. Неговият роман “1984” е основното вдъхновение за “Проект 48” и в началото на март ще бъде издаден с нов превод в рамките на кампанията за медийна грамотност. По този повод в четвъртък в “Аз чета” ще бъде публикувана за безплатно четене и първата глава от книгата с превода на Борислав Стефанов.

Продължава и набирането на средства в подкрепа на “Проект 48” в Platformata.bg. Те ще бъдат използвани за финансиране както на издаването на книгата, така и за започващите през февруари отворени онлайн лекции за медийна грамотност и фалшиви новини в партньорство с различни библиотеки в страната.

Повече информация за инициативата може да бъде открита и на официалния ѝ сайт Project48.net.

Продължете понататък
Lifestyleпреди 5 часа

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

Музикапреди 5 часа

Соня Йончева и Пласидо Доминго с Гала концерт в сърцето на София

Обществопреди 6 часа

Тони гостуват в „Музика, музика“ по БНТ 1

Обществопреди 6 часа

Българин спечели „Оскар” за военна история, негова книга в Amazon струва 579 долара

Кинопреди 6 часа

Документален филм за Ботев представя неизвестни факти за великия българин

Културапреди 8 часа

Как продължава най-скъпият германски сериал досега: Това виждаме в трети сезон на „Вавилон в Берлин“

Музикапреди 10 часа

Olivia Rodrigo постига рекорди с “drivers license”

Музикапреди 11 часа

Hayley Williams продължава редицата си от кавъри на песни

Обществопреди 11 часа

Димитрис Папайоану открива13-ото издание на международния фестивал за съвременен танц 

Обществопреди един ден

Започва работилница за Перловска и Владайска река

Горещо