Connect with us

Събития

Безплатен български театър в Северна Македония организира Фондация Българска Памет

Avatar

Публикувано

на

vrazhalec fb post BG jpg

Любо Нейков, Станимир Гъмов и Петьо Петков-Шайбата ще забавляват гражданите на Битоля, Щип и Струмица

Една от най-хитовите български комедийни постановки „Вражалец“ на Театрална формация „Мелпомена“ ще завладее жителите на три града в Северна Македония в първите дни на февруари. Гостуването на постановката ще се осъществи с подкрепата на Министерство на външните работи на Република България и Фондация Българска Памет в лицето на д-р Милен Врабевски. Входът за представлението ще бъде свободен до изпълване на капацитета на театрите.

Звездният  актьорски състав, начело с едни от най-известните български актьори Любо Нейков, Станимир Гъмов, Петьо Петков-Шайбата, Албена Павлова и Невена Бозукова ще изиграе комедията “Вражалец” на Ст. Л. Костов на:

  • 01.02, Битоля,Народен театър „Битоля“
    02.02, Щип, Народен театър „Ацо Шопов“
    03.02, Струмица, Народен театър „Антон Панов“

Инициативата е неразделна част от един от основните приоритети на Фондация Българска Памет, а именно сближаване на хората от България и Северна Македония и подобряване на отношенията между двете страни.

„Благодарим на Министерството на външните работи, че припозна тази идея. Надяваме се, че това партньорство ще се затвърди с времето и гостуването на български театър в Северна Македония ще стане традиция. Искаме да даваме поводи за радост и усмивки на нашите приятели от другата страна на границата и смятаме, че това е още един малък жест, който можем да направим в посока добросъседството между държавите и сближаване на хората от двете държави“, споделят от екипа на фондацията и допълват, че събитията ще са част от кампанията им „От двете страни на границата“, която стартира в края на 2022 г.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement