Connect with us

Култура

Безплатен пробен изпит по БЕЛ за седмокласници

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Издателство Клет България помага на бъдещите гимназисти

Безплатен онлайн пробен изпит по български език и литература дава  възможност за реална проверка на знанията на седмокласниците от цялата страна. Изпитът е по актуалния формат на МОН за националното външно оценяване след 7. клас. Всеки ученик може да го попълни в удобно време на 1 и 2 октомври 2022 г. Желаещите могат да се запишат за участие тук.

Всички участвали ученици ще получат обратна връзка за цялостното си представяне от експерти оценители както на тестовата част, така и на отворените въпроси и на преразказа. Изпитът се организира от издателство Клет България в подкрепа на седмокласниците.

От издателството предлагат и съботно-неделен онлайн курс „М@турата“, който осигурява ефективна подготовка за националното външно оценяване по БЕЛ след 7. клас. Курсът стартира на 5 ноември 2022 г., а учебния материал ще преподават опитни учители по български език и литература – Калина Пейчева, учител в столичната математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ и доцент в Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“, както и преподавателят по литература Борис Илиев.

Advertisement

„С удоволствие предоставяме възможност на всички седмокласници напълно безплатно да проверят знанията си с безплатния онлайн пробен изпит. На всички тях им предстои един много важен момент – националното външно оценяване, от който зависи обучението им в гимназиален етап и тяхното бъдеще. За нас е важно да ги подпомогнем с тази своеобразна репетиция. След като получат обратна връзка за представянето им, всички те могат да се запишат за онлайн курса ни за подготовка М@турата“, коментира Владимир Колев, управител на издателство Клет България.

Уроците ще бъдат в реално време всяка събота и неделя от 09:30 до 13:00 ч., като всички участници ще имат достъп и до записи от срещите. Онлайн курсът предлага още редица предимства, сред които два пробни изпита по време и в края на обучението, множество дигитални ресурси за упражнение, онлайн тестове и мисловни карти за лесно усвояване на материала. Всеки може да се запише, като избере един от двата изгодни варианта за абонамент, които може да разгледате тук.

На 4 ноември, преди самия старт, ще се състои и онлайн работилница с кариерния консултант Николета Митева, по време на която учениците ще  могат да научат много за своите таланти и за потенциалните посоки за ранно кариерно ориентиране.

Онлайн курсът се състои от 130 учебни часа и ще приключи на 3 юни 2023 г. с пробна матура, която отново ще бъде проверена от експерти оценители и ще покаже на учениците какво е нивото на знанията им в края на курса.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement