Connect with us

Музика

Благотворителен концерт в подкрепа на Вики от Капана организират в Пловдив на 15 декември

Avatar

Публикувано

на

14890516 358261031186440 7035597434631489483 o

снимка: PR

Целта на кампанията в клуба е събиране на средства за заминаването на малката Вики в Русия, където преди 5 години я включват в програмата  „Нови клетъчни технологии в медицината“ към руския онкологичен научен център в Москва.

На 15 декември от 21:00 часа в клуб „Библиотеката“ дует „Мания“, Пепи Драгоева, Мариета Манолова, Надежда Чернева и много други музиканти  ще се включат благотворително във вечерта посветена на мечтата на Вики – да пребори тежката диагноза Детска церебрална парализа (ДЦП).

Във вечерта посветена на Вики ще се включат, както професионални музиканти, така и любители, артисти, ентусиасти и хора, които посвещават таланта и времето си в името на това, лъчезарната Вики да проходи. Това според лекарите от Центъра в Москва не е недостижимо, но за целта е необходима сумата от 57,600 евро, която ще помогне на Вики и нейната  майка, да завършат лечението със стволови клетки.

Събитието ще се състои в клуб „Библиотеката“ на ул. „Лейди Странгфорд“ 5, а входът ще е 5 лв и ще бъде преведен по сметките на Вики. Организаторът Гаро Узунян сподели, че ще бъде поставена и допълнителна кутия за дарения, а Вики ще подари на всеки гост значка – красив жест, с който изказва благодарността си.

Advertisement

Лъчезарната Вики стана популярна за широката общественост, когато нейното специално колело за рехабилитация беше откраднато от жилището и в квартал Капана. Тогава кампанията придоби изключителна популярност, Вики се сдоби с ново колело и това даде надежда на всички нейни близки за събиране на необходимата сума за лечението на Виктория в Москва.

От клуб „Библиотеката“ канят всеки, който може да отвори сърцето си за мечтата на Вики, да се присъедини към събитието „Изпей песен за Вики“ на 15 декември, от 21:00 часа или да се включи в кампанията по друг начин.

Сметките на Вики, по които се набират средства за лечението и са следните:

ЮРОБАНК И ЕФ ДЖИ БЪЛГАРИЯ АД

BIC: BPBIBGSF

Advertisement

EUR: BG 05 BPBI 7940 146 50329 01

BGN: BG 23 BPBI 7940 106 50329 01

USD: BG 67 BPBI 7940 116 50329 01

Титуляр: Виктория Цветанова Предева

15181475 626455404226346 5520162359388832530 n

Събитието във Фейсбук:

Advertisement

https://www.facebook.com/events/402109426787936/?active_tab=discussion

А ето какво пише малката Виктория в своята страничка „Мечтата на Вики“:

Здравей!
Аз съм Вики. Приятно ми е да се запознаем!

Живея в Капана, Пловдив. Което е малко иронично, защото освен това живея и в капана на доста неприятната диагноза: ДЦП – детска церебрална парализа.
Мозъкът ми не може да управлява особено добре тялото ми – останал е без кислород около момента на раждането ми, та сега, казват, има нарушение в дейността му.
Но не се натъжавай! Вече съм на 11 години и отдавна съм приела диагнозата. Това обаче съвсем не значи, че съм се отказала от борбата с нея!
Има букви, които още са ми непознати. Цифрите пък ми се струват като мно-о-ого странни символи. А за какво точно се използват… мога само да гадая.
За сметка на това, уверено владея разговорен английски. С руския се справям донякъде. Обичам да играя всякакви компютърни игри, а рисуването ми доставя истинско удоволствие. Няма да ви казвам и колко точно пъти съм обяснявала на баба си по телефона как да си смени аватара в Skype.

Уви, не мога да ходя. Всъщност, мога да правя няколко самостоятелни крачки, но в басейн. Там се чувствам безкрайно щастлива! За момента ме придвижват с инвалидна количка, но много често обикалям квартала с любимата триколка! Ако сте минавали през Капана, сигурно сме се виждали.
Аз съм Вики. И имам мечта. Искам да проходя – искам го повече от всичко!
Преди 5 години ме включиха в програмата „Нови клетъчни технологии в медицината“ към руския онкологичен научен център в Москва. През първоначалния ми, 20-дневен престой в центъра, 20 дози стволови клетки бяха извлечени от организма ми. Оттогава досега ми бяха направени вливания на две от тези дози. Останалите 18 са на съхранение в криобанката на същия този център.

Advertisement

За да може мозъкът ми да се сработи по-добре с останалата част от тялото ми, наистина е необходимо да продължа лечението си чрез вливането на оставащите дози стволови клетки. Първите две бяха повече от успешни и дадоха много положителен резултат! Затова вярвам, че трябва да продължа това лечение.

Но, както и много други хубави неща, това лечение е обвързано с пари. Същите онези цифрички, които хич не разбирам. Разбирам обаче от добротата на хората. И нищо не ме прави по-щастлива от това да я усещам до себе си.

Ще ти бъда безкрайно благодарна, ако ми дариш своите топли чувства и ми помогнеш да събера сумата от 57,600 евро, която ще ми помогне да завърша лечението си.

Искрено ти благодаря! За всичко!

С безкрайна обич,

Advertisement

Виктория Предева

ПС: Ако имаш някакви въпроси, напиши ми лично съобщение. Или се обади на мама – 0888591040! Казва се Гергана, или просто Гери 🙂

Continue Reading
Advertisement