Connect with us

Галерия

Благотворителната фотоизложба „Деца (не) като другите“ с откриване в София и Златоград

Avatar

Публикувано

на

На 1 септември в столичната галерия „nOva art space“ ще се състои откриването на благотворителната фотоизложба „Деца (не) като другите“. Събитието, което е част от националната инициатива „Да се запознаем“, представя 40 нови портрети на българчета със специални потребности. В края на месеца организаторите от проекта „Различните“ деца на България и фондация Можем заедно ще гостуват с фотографиите и в Златоград.

След като направи своята премиера в Стрaсбург през юни, фотографската изложба под надслов „Деца (не) като другите“, организирана от проекта „Различните“ деца на България и фондация Можем заедно, ще бъде показана и на родна почва. От 1 до 3 септември столичани и гости на града ще могат да видят 40 нови фотопортрети на български деца със специални потребности. Автори на снимките са фотографи от различни градове у нас – Пловдив, София, Стара Загора, Русе и др., които са обединени от идеята да покажат колко красиви са детските усмивки.

Събраните средства по време на изложбата и в София, и в Златоград ще бъдат изцяло в подкрепа на каузата „Храна за живот“, която има за цел да насочи вниманието както на обществото, така и на управляващите към въпроса за ентералните храни и хората, които имат нужда от тези храни, за да живеят. Затова и в изложбата са включени няколко портрета на деца, които имат жизнена нужда от ентералните храни.

Официалното откриване на фотоизложбата „Деца (не) като другите“ е на 1 септември (четвъртък) от 18:00 часа в софийската галерия „nOva art space“ (ул. „Съборна“ 3), а водещ е Аделина Банакиева, която от години се бори за каузата на „Храна за живот“. По време на събитието ще бъде представена и стихосбирката на 16-годишната Кристислава от Разград, която е с диагноза Детска церебрална парализа, но не спира да вярва в мечтата си, че един ден ще стане най-известната писателка и поетеса.

От 22 до 30 септември експозицията ще бъде изложена и в Покрит мост – Етнографски комплекс в Златоград.

Advertisement

Повече за фотоизложбата можете да научите тук.

Continue Reading
Advertisement