Открийте ни и в

Lifestyle

Благотворително каране на скутери за първия учебен ден

публикувано

на

Благотворително каране на скутери за първия учебен ден 140

След цял учебен срок, който премина дистанционно за учениците, фондация “Заедно в час” и скутерите BRUM предизвикват софиянци да започнат новата учебна година и активния работен сезон с алтернативен транспорт и с кауза.

На 12 и 13 септември, броени дни преди първия учебен ден, 50% от всички приходи на електрическите скутери за споделено пътуване BRUM ще бъдат дарени на “Заедно в час” и тяхната мисия. Организацията работи за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете от 2010 г., като развива нови учители, подкрепя училищни екипи и изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система.

Нестандартната кампания се организира за втори път след успешно първо издание на 1 ноември 2019 и вече се превръща в традиция.

“Щастливи сме, че в лицето на BRUM открихме ентусиазирани съмишленици, които вярват, че разработването на един съвременен бизнес е тясно свързано с допринасянето към обществото и подкрепата за значими каузи като подобряването на образованието. Вярваме, че в началото на новата учебна година, когато се засилва значително и трафика в града много хора ще изберат да се придвижват алтернативно, като същевременно подкрепят кауза, свързана с образованието и развитието на цялото общество.”, споделя Ния Янакиева, сътрудник “Развитие и фондонабиране” в “Заедно в час”.

”Основната ни цел е да направим София едно по-добро място за живеене, като осигуряваме на нашите клиенти бърз, лесен и екологично чист начин за придвижване. Вярваме, че като подпомагаме различни каузи и бизнеси, ще допринесем за трансформацията на столицата и държавата ни”, коментират от BRUM своята мотивация да подкрепят отново “Заедно в час.”

BRUM използват платформата на компания Bird, като всички желаещи да се включат в благотворителното каране на скутери трябва да изтеглят едноименното приложение на телефона си, през което става наемането и плащането за услугата. През приложението могат да бъдат открити и местоположенията на самите скутери в града.

Повече информация за инициативата може да намерите във фейсбук събитието тук.

Реклама