Открийте ни и в

Lifestyle

Близо 40 международни експерти пристигат в София за DigitalK 2018

Avatar

публикувано

на

Близо 40 международни експерти пристигат в София за DigitalK 2018 141

снимка: ПР

DigitalK 2018 събира бизнес визионери от Google, Coca-Cola, Airbnb, Amazon, Pinterest, IndieGoGo, TechCrunch и други, за да представят последните глобални бизнес тенденции

Близо 40 международни експерти в областта на дигиталните технологии и бизнес иновации пристигат в София утре, за да вземат участие в DigitalK 2018, който ще се проведе на 31 май и 01 юни в Sofia Event Center. Конференцията, която се организира от Капитал, LAUNCHHUB и NEVEQ, събира на една сцена визионери от Google, Coca-Cola, Airbnb, Amazon, Pinterest, IndieGoGo, TechCrunch и други, за да представят последните глобални бизнес тенденции.

Сред специалните гости на конференцията е и един от най-влиятелните съвременни футуристи – Брайън Солис. В рамките на събитието, което ще се проведе под мотото „Бъдещето не чака“, световно известният лектор ще представи новите бизнес модели и възможностите, породени от дигиталната трансформация, и ще даде практически насоки на представители на бизнеса в България на специално организиран уъркшоп. Брайън Солис е главен анализатор и футурист в Altimeter – дигиталното аналитично звено на Prophet и е признат за един от най-големите дигитални анализатори на нашето време от главните изпълнителни директори на водещи марки по света. Освен това Брайън е автор на седем бестселъра, сред които „X: The Experience Where Business Meets Design“, „What’s the Future of Business?“ и „The End of Business as Usual“.

Как се променят съвременните бизнес модели, как дигитализацията помага на бизнеса да расте, навлизането на технологиите дали прави приноса на хора по-малко или повече значим, как да защитим бизнеса от кибератаки, как изкуствения интелект и чат-ботовете могат да помогнат за увеличаване на удовлетвореността на клиентите – всичко това са само част от въпросите, на които участниците ще получат отговор в рамките на двудневната конференция. Посетителите на DigitalK 2018 ще имат възможност да се запознаят и с други актуални теми, свързани с изкуствения интелект, fintech технологиите и най-новите тенденции в комуникационния бизнес.

Сред лекторите на конференцията ще бъдат Людо Антонов, Pinterest; Джон Гарджуло, Airbnb, Макс Аморделузо, Amazon Alexa и Джоел Хюс, IndieGoGo, основателят на стартъпа TenX – Джулиан Хосп, чиято технология позволява криптовалутите да се използват като разплащателно средство навсякъде и по всяко време, както и Тин Ханг Лиу, основател и изпълнителен директор на Open Motors, който ще представи автономните коли и бъдещето на градската мобилност.

По традиция DigitalK 2018 ще е домакин и на стартъп състезание, в рамките на което млади предприемачи ще представят идеите си пред международни инвеститори. Финалистите в предизвикателството ще имат възможност да се състезават за парична награда в размер на 10,000 евро.

Пълна програма и списък с лектори може да откриете на www.digitalk.bg.