Connect with us

Lifestyle

Близо 900 ученици посетиха Научната лаборатория на Байер за деца

Avatar

Публикувано

на

BAYER 93861

снимка: PR

Близо 900 софийски ученици на възраст от 9 до 12 години посетиха Научната лаборатория на Байер за деца в периода 12-22 октомври в Националния музей „Земята и хората“. Те имаха възможността да се запознаят с интересни експерименти и да видят забавната страна на химията и биологията. Демонстрациите бяха проведени от младежи, олимпийски състезатели по природни науки, и доброволци от Байер България.

Младите участници имаха възможността да научат как могат да преборят гравитацията и как с подръчни средства да си направят дъга в цилиндър. Те писаха тайни писма като китайския император Цин и разбраха каква важна роля играят антоцианите в растенията.

„Благодарим Ви за тази прекрасна инициатива, която дава възможност на нашите ученици да се докоснат до научното познание по интересен и забавен начин. Разчупената интерактивна образователна среда провокира тяхното любопитство и ги мотивира за изучаването на химия в по-горните класове. По този начин се осъществява приемственост между различните етапи на основната образователна степен“, сподели впечатленията си от инициативата Цеца Гергинова, класен ръководител на IVа клас в столичното 140 СУ „Иван Богоров“.

„Научната лаборатория на Байер за деца всъщност е умален модел на Байер: партнираме си с млади таланти в областта на науката, работим заедно с колеги от различни отдели в компанията и демонстрираме забележителни химически експерименти. Проектът е забавен и оригинален начин да събудим любопитството на нашите деца към науките на живота. Ентусиазмът и положителната обратна връзка, която получаваме, ни дава стимул да развиваме концепцията на Научната лаборатория за деца в бъдеще“, коментира Габор Равицки, Управляващ директор на Байер България ЕООД.

Проектът беше осъществен с подкрепата на Регионалното управление по образованието, София-град и с приятелската подкрепа на Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки.

Advertisement

Байер: Наука за по-добър живот

Байер е международна компания с опит в областите на науките за живота – здравеопазване и земеделие. Продуктите и услугите на Байер имат за цел да носят полза на хората и да подобрят качеството им на живот. В същото време Групата цели да създаде стойност чрез иновации, растеж и висок потенциал за печалби. Байер съблюдава принципите на устойчиво развитие, както и социалните и етичните си отговорности. През финансовата 2015 г. в Групата работят около 117 000 служителя, а компанията реализира продажби в размер на 46.3 млрд. евро. Капиталовите разходи възлизат на 2.6 млрд. евро, а разходите за изследователска дейност и развитие – на 4.3 млрд. евро. Тези цифри включват бизнеса с високотехнологични полимери, който беше пуснат на фондовата борса като независима компания под името Ковестро на 6 октомври 2015 г. За повече информация посетете www.bayer.com

https://www.youtube.com/watch?v=3o6ito-AykQ&feature=youtu.be

Continue Reading
Advertisement