Connect with us

Музика

„БНР НА 80“ продължава

Avatar

Публикувано

на

freeimage.php

Стартът на проявите е на 1 септември в морската столица Варна. В близост до Радио Варна – БНР, на входа на Морската градина, от 19.00 ч. жителите и гостите на града ще могат да се насладят под открито небе на изпълненията на виртуозните музиканти от Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев. Любимците на публиката – Йорданка Христова, Маргарита Хранова и Васил Петров ще представят златни български и световни шлагери. В нови аранжименти ще прозвучат “My way”, “Fly me to the moon”, “New York, New York”, “Strangers in the night”, „Обичай ме“, „С любов“, „Далечна песен“, „Аз съм сила и нежност“, „Мария“, „Като испанка“ и много други.
На 3 септември БНР ще има радиоден на Празниците на изкуствата „Аполония“ в Созопол.Обществената медия ще разположи пред Амфитеатъра арт инсталацията „Радиото“, където през целия ден ще има открити студиа. В 19.00 ч. започва организираното от БНР STREET ЛИТ. PARTY. Автори, които работят в медията, ще четат свои творби. От 21.00 ч. на сцената на Амфитеатър „Аполония“ започва концертът на Биг бенда със солист Васил Петров, който ще представи най-новите песни от последния си албум „Васил“, продуциран от БНР.
На 5 септември концертният лъч ще продължи към Бургас. На лятна сцена „Охлюва“, от 18.00 ч., към Биг бенда на БНР и Васил Петров ще се присъедини Йорданка Христова.
По време на музикалните прояви, посетителите ще могат да дадат своя вот в класацията „Любимите народни песни и хора на България“, организирана от „Музикална къща БНР“. Чрез нея ще бъдат избрани 100 образци на автентичен български фолклор.
Юбилейните концерти, по повод 80-годишнината на Българското национално радио – „Властелинът на ефира“, ще продължат на 12 септември в Стара Загора – от 19.00 ч. пред Общината и на 13 септември в Пловдив – от 19.00 ч. на сцена „Копчетата“.
Българското национално радио е подготвило голяма награда в чест на своя юбилей. Чисто нов пикап Great Wall Steed 5 има шанс да спечели всеки, който посети юбилейните концерти, като попълни безплатен талон и участва в томболата на БНР. Името на печелившия, който ще получи ключовете от пикапа “Made in Bulgaria”, ще бъде изтеглено и обявено в присъствието на нотариус на 12 януари 2015 г. по програма „Хоризонт“ на БНР”. Условията за участие в томболата са публикувани на страницата на корпоративния портал на БНР в интернет – www.bnr.bg.

Иван Върбанов, 27.08.2014 г., София
###

Via:: http://pressbox.bg/?p=5275

Continue Reading
Advertisement