Connect with us

Култура

БНТ излъчва „Успехът на художествената гимнастика“

Avatar

Публикувано

на

MARIA PERTROVA jpg

снимка: ПР

Портретните филми за Мария Гигова, Мария Петрова, Адриана Дунавска и ансамбъла от Токио ще се излъчват по БНТ 1 и БНТ 3 от 12 – 18 септември 

През седмицата 12 – 18 септември, в която София ще бъде домакин на световното първенство по художествена гимнастика, БНТ ще показва на зрителите телевизионни портрети на най-успешните ни състезателки в този спорт през годините. 4-те кратки портретни филми ще се излъчват по БНТ 1 и по БНТ 3.

След като БНТ излъчи филмовата поредица „Златният път на нежността“, посветен на 70-та годишнина на художествената гимнастика у нас, Българската национална телевизия ще продължи да радва любителите на този спорт и през цялата седмица, в която тече световното първенство в София.

Кратките портретни филми, представляват 15-минутен разказ за философията на живота, формулата на успеха и най-топлите спомени на трикратните световни шампионки в индивидуалното направление – Мария Гигова и Мария Петрова, както и на единствената ни медалистка (индивидуално) на Олимпийски игри в този спорт – Адриана Дунавска – и единствените олимпийски шампионки на България в художествената гимнастика – ансамбъла от Токио в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова. Автор на поредицата е Стефан Георгиев, а режисьор отново е Йоанна Капанова.

Advertisement

„Успехът на художествената гимнастика“ – илюстриран в телевизионни портрети:

Мария Гигова  –БНТ 3, 17:15 ч., 12 септември /понеделник/, БНТ 1, 14:15 ч., 14 септември /сряда/

Адриана Дунавска – БНТ 3, 17:15 ч., 13 септември /вторник/, БНТ 1, 14:15 ч., 15 септември /четвъртък/

Мария Петрова – БНТ 3, 11:45 ч., 14 септември /сряда/, БНТ 3, 14:30 ч., 15 септември /четвъртък/, БНТ 1, 16:10 ч., 17 септември /събота/

Ансамбъл –БНТ 3, 12:10 ч., 16 септември /петък/, БНТ 1, 14:30 ч., 18 септември /неделя/

Advertisement
Continue Reading
Advertisement