Connect with us

Музика

Бобан Здравкович сe завръща с грандиозен концерт в легендарния „Биад“

Avatar

Публикувано

на

Boban Zdravkovich

 Звздата ще снима и видеоклип у нас

 На 16 юли Бобан Здравкович, един от най-популярните изпълнители в Югоизточна Европа, се завръща със страхотен концерт на сцената на “Биад”. Участието на Бобан Здравкович във фолк клуба ще бъде не само едно от най-значимите събития в музикалният афиш в столицата това лято, но и среща на легенди: на сръбската фолк легенда с легендарния „Биад“, най-известния фолк клуб у нас, който за четвърт век не е изневерил нито на името си, нито на стила си.

“Очаквам с нетърпение срещата си с българската публика. Благодаря на моят любим клуб “Биад” за доверието, за мен е истинска чест да  изляза на сцената му.  С “Биад“ са свързани много спомени, сякаш се връщам у дома си. Идвам за да зарадвам всички онези, които обичат хубавата музика.” – каза дни преди участието си изпълнителят.

От управата на култовия клуб споделиха, че интересът към звездата е огромен, като се очаква на 16 юли да пристигнат негови български колеги и популярни личности, ценители на таланта му. Бобан Здравкович ще бъде придружаван от още една сръбска звезда, но името й се пази в тайна.

Освен изявата си в емблематичния фолк клуб, сръбският музикант ще реализира у нас и нов самостоятелен проект. Бобан Здравкович ще заснеме видеоклип, за който е избрал България като локация. Снимките ще са на бул. “Витоша”, в Борисовата градина и в известен скуош клуб. Главната роля във видеото ще изиграе известен български модел, спряга се името на Маги Желязкова. Бобан Здравкович не случайно избира българка, защото в парчето се пее за красива жена. То носи името “Лепа жена”.

Изглежда обаче, че България е харесала на сръбската фолк легенда не само като място за снимане на ново видео и не само заради вярната публика в “Биад”. Съвсем наскоро той сподели, че обмисля да се сдобие с имот в София. „Тук се чувствам като у дома и е крайно време да си купя къща. Много ми харесва при вас. “

Advertisement

Една от легендите на югофолка.

 Бобан Здравкович е роден на 16 май 1962 г. в сръбския град Ниш. Започва кариерата си 1982 г. с албума „Обичам бузуки и пея“, която остава незабелязана. През 1989 г. издава албума „Прощавайки вашето бебе“ и неговият хит „Няма начин“ става популярен в цяла бивша Югославия. Сред другите му известни песни са „Цялата ми любов“, „Погледни към небето“, „През деня спи“, „Маракана“.

Успоредно с работата си в Сърбия и Черна гора Бобан Здравкович става популярен в цяла Европа, където изнася концерти. Има турнета и в Америка. Прави успешни дуети с най-популярните имена в сръбската музика. През цялата си кариера и до днес печели редица престижни награди и отличия.

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement