Connect with us

Музика

„Бон-Бон Мюзик“ с нов мюзикъл по музика на Стефан Димитров – „Вълшебната корона“

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Бутикови костюми, хореoграфията на Милен Данков и музиката на Стефан Димитров превръщат спектакъла в истинско семейно забавление

„Бон-Бон Мюзик“ канят малки и големи на вълнуващо пътешествие из морския свят в новия си авторски мюзикъл „Вълшебната корона“. Продукцията, в която участват близо 70 деца на възраст от 3 до 15 години, ще има двойна премиера в столичния клуб Joy Station на 24 и 27 юни.  В продължение на 90 минути под режисурата на Бисерка Колевска талантите от вокалната школа ще ни отведат в магичен подводен свят. Историята за борбата между доброто и злото оживява с вихър от музика на живо, уникални костюми със светещи елементи и хореографията на Милен Данков.

Герои в продукцията по музика на големия Стефан Димитров са морски цар и дъщеря му, симпатични разноцветни рибки, рачешка стража, медузи, морски дяволи, таласъми и злата вещица-октоподка Гундула фон Крейзи.

Каква е историята, която ни въвлича в цялото морско приключение? Наивна до глупост и предана на рибата-кокетка Белисима, рибката Гупи се съгласява да открадне короната на морския цар. Но той не знае, че короната е вълшебна и ако попадне под влияние на зли сили, царството  ще бъде нападнато от морски дяволи,  таласъми и други изчадия.

Advertisement

За преобразяването на актьорския каст от 70 деца отговаря художникът на костюмите Елена Цонкова. Сред възхитителните й творби е октопод, който се обживява от 8 малки артиста, а всяко от пипалата му се разтяга до 3 метра.

Музиката и либретото са на тандема Стефан Димитров и Гергана Сотирова, с които „Бон-Бон“ си партнират и в хитовия си спектакъл „Котешката банда“. Аранжиментите са на Цветан Маринов и Емилио Мархолев (група SoulBMoll). Микс и мастеринг са поверени на  Павел Николов  (Pavell & Venci Venc’), a богатите вокални аранжименти са на Яна Балева и Елизабет Нешева в LАTIDA Records.

Продуцент на „Вълшебната корона“ е Рози Караславова, благодарение на която “Бон-Бон” се превърна в синоним за безспорен професионализъм сред детските вокални групи в страната и в поточна линия за звезди в българската поп музика.

С премиерата на „Вълшебната корона“ „Бон-Бон Мюзик“ стартира поредицата от спектакли с каузата „Да бъдеш добър“. Едноименната песен вече си има въздействащо видео, в което участват популярни лица от родния шоубизнес и малките певци от „Като две капки вода за всяко дете“ в подкрепа на каузи на UNICEF.

Advertisement

След спектаклите в Joy Station (билети – тук ) „Вълшебната корона“ ще вълнува публиката на Sofia Summer Fest (31 юли), фестивала на изкуствата „Аполония“ в Созопол (29 август) и „Сцена на вековете“ във Велико Търново (12 септември).

Проектът е реализиран благодарение на Национален Фонд „Култура“ (НФК) и Mr.Bricolage. Магията на „Вълшебната корона“ достига до всички вас с изключителната подкрепа на „Пощенска банка“.

Continue Reading
Advertisement