Открийте ни и в

Lifestyle

Боряна Данкова със самостоятелна изложба в галерия „Средец“

публикувано

на

Боряна Данкова със самостоятелна изложба в галерия „Средец“ 139

На 21 юни с вернисаж от 14 ч. до 19 ч. в галерия „Средец“ (бул. Ал. Стамболийски“ 17) на Министерството на културата, ще се открие самостоятелна изложба – керамика на Боряна Данкова със заглавие „Осъзнаване отвъд думите“.

Авторът ни представя резултата от своите търсения, които са вдъхновени от фракталите в природата и свързаността на всичко, което ни заобикаля. Фрактални форми, обединени в композиции, следващи естественият път в развитието на нещата.

Боряна Данкова изгражда своите творби, използвайки изразните средства на керамиката, кръга и сферата, като изначални форми в природата. Изпълнените с елементи обекти, част от предстоящата експозиция, описват клетката – „градивният елемент на живота“, в различните етапи от нейното развитие.

За своите търсения Боряна Данкова казва: „Ние не сме просто наблюдатели, а активни участници във всеки един миг в подредения хаос, който ни заобикаля. Много е важно, какво излъчваме и изпращаме към другите и света“.

Това е четвърта самостоятелна изложба на Боряна Данкова с керамика на територията на България. През последните години тя се фокусира върху изработката на бижута-уникати от порцелан и глина, прилагайки иновативни техники от керамиката.

Реклама