Открийте ни и в

Tехнологии

Бош създава обединение за борба с рака

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Болница „Роберт Бош“ (RBK), Фондация „Роберт Бош“ и Група Бош ще се борят заедно с рака. Тримата партньори се обединиха в съюз и стартираха редица инициативи. Централните елементи на обединението са новосъздаденият Център за туморни заболявания „Роберт Бош“ (RBCT) в Щутгарт, както и сътрудничеството с Германския център за изследване на рака (DKFZ). С тази цел на 18.07.2016 г. представители на RBK и DKFZ подписаха декларация за намерения. Фондация „Роберт Бош“ ще подкрепи изграждането на RBCT с допълнително финансиране, освен основните средства за медицински изследователски проекти, които получава болница „Роберт Бош“. До 2020 г. в целевото изследване на рака ще бъдат инвестирани общо 24 милиона евро. Освен това, Група Бош предоставя на заболелите от рак служители незабавен достъп до най-модерната диагностика в  RBK и DKFZ. Всяка година за тази цел ще бъдат отделяни по 1 милион евро. „И болницата, и фондацията, и компанията принадлежат към света на Бош и споделят ценностите на Роберт Бош. Той е дал истински пример за социална отговорност, основавайки болницата „Роберт Бош“ през 1940 г. С обединението против рака ние продължаваме нашата ангажираност в сферата на здравеопазването, като всеки партньор предоставя средствата, с които разполага“, заяви проф. Йоахим Рогал, изпълнителен директор на фондация „Роберт Бош“.

[media-credit id=1 align=”aligncenter” width=”640″]1-SO-22366[/media-credit]

Броят на раковите заболявания продължава да расте

Мотивът за обединението е силно нарасналият брой на раково заболелите. Световната здравна организация предвижда годишният ръст на новозаболелите да достигне 20 милиона до 2025 г. Броят им през 2012 г. вече е 14 милиона. Само в Германия всяка година 224 000 души умират от рак. Това е втората причина за смъртност след сърдечно-съдовите болести.

Най-новите научни резултати за възможно най-добрата терапия

Новият Център за туморни заболявания „Роберт Бош“ ще бъде част от болница „Роберт Бош“ и ще разшири дейността й за изследване на рака в сътрудничество с DKFZ. Лечението на онкоболните в RBK ще се осъществява заедно с Университетската клиника в Тюбинген. Това партньорство, познато като Обединен онкоцентър Тюбинген-Щутгарт, се осъществява успешно от 2014 г. „Чрез тясното си сътрудничество с Университетската клиника Тюбинген и DKFZ искаме да предоставим на пациентите индивидуализирана терапия със средствата на модерната прецизна онкология. Тя ще включва най-новите открития в изследването на рака и ще предложи най-обещаващото лечение на болните,“ поясни проф. д-р Марк Доминик Алшер, медицински директор на болница „Роберт Бош“. „За изграждането на изследователски център и разширяването на екипа от учени-медици е предвидено солидно финансиране. Планирани са и две нови професорски катедри за стимулиране на научно-изследователската дейност“.

Robert Bosch GmbH Dr. Volkmar Denner

[/media-credit] Robert Bosch GmbH Dr. Volkmar Denner

Пациентите ще се възползват от бързия трансфер на най-новите открития в терапията

„Много се радваме да работим заедно със силен партньор като Бош за нашата мисия“, сподели проф. Михаел Бутрос, ръководител на Научния съвет на DKFZ. „С откриването на нови професорски позиции искаме да стимулираме иновативните проучвания в областта на рака за доброто на пациентите.“ Със своите над 3 000 служители Германският център за изследване на рака (DKFZ) е най-големият биомедицински научен институт в Германия. Над 1 000 научни работници в DKFZ изследват канцерогенните фактори и търсят нови стратегии за предотвратяване на онкозаболяванията. Разработват се нови методи за по-прецизна диагностика на туморите и по-успешно лечение на пациентите. Съвместно с Университетската клиника Хайделберг DKFZ създаде Националния център за туморни заболявания (NCT) в Хайделберг, където многообещаващите методики от онкоизследванията се прилагат в клиничната практика. Комбинацията от ефикасно лечение и модерна експериментална дейност в DKFZ играе огромна роля за подобряване на перспективите пред болните от рак.

Бош предлага програма за помощ на своите служители

Група Бош предоставя на онкоболните си служители по-широка подкрепа от предлаганата от стандартното здравно осигуряване. „Като компания, посветена на девиза „Техника за живота“, заедно с нашите партньори започваме борба с рака“, заяви председателят на Управителния съвет на Бош д-р Фолкмар Денер. Всички служители с туморни заболявания ще получат достъп до най-модерната диагностика в RBK за сметка на фирмата. В рамките на инициативата „OncoCure – Лечение на рака“ ще бъдат включени най-напред служителите в Германия, а по-късно тя ще обхване и сътрудниците на Бош от цял свят. За целта компанията ще предоставя по 1 милион евро годишно. „Целта ни е ясна – с помощта на прецизната диагностика искаме да увеличим шансовете за успешна терапия на рака и да помогнем на засегнатите служители, на техните семейства и приятели – и не на последно място, на техните колеги. По този начин продължаваме социалните традиции на нашия основател Роберт Бош“, каза Денер.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

Невен Дилков стана председател на Борда на ecta

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

За първи път българин оглавява управителния съвет на влиятелната европейска организация с над 20-годишна история

Невен Дилков, основател и управител на Нетера, стана председател на Борда на директорите на Асоциацията за европейски конкурентни телекомуникации ecta (European Competitive Telecommunications Association).

Той е първият българин в над 20-годишната история на организацията, който застава начело на управителния й съвет. Членовете на ecta го избраха на отчетно-изборно събрание на 18 януари 2021 г.

ecta представлява интересите на стотици водещи телекомуникационни оператори и доставчици на цифрови решения в цяла Европа. Асоциацията отстоява регулаторния и търговски интерес на своите членове, като гарантирането на справедлива регулаторна среда и конкуренция при равни условия.

„Заемам поста с ясната цел да постигаме конкретни резултати! Ще се постарая да подпомогна организацията в посока на това да е по-активна и да води съществени разговори с регулаторите и със законодателите, когато има нужда и възможност да се влияе за подобряване на конкурентната обстановка в телеком индустрията в цяла Европа“, коментира Невен Дилков.

Той подчерта, че ще продължи да работи за утвърждаване на принципите на организацията:

„ecta винаги е защитавала позицията, че конкуренцията движи пазара, а малките и средни оператори са гръбнакът на икономиката. Те са пионерите и проводниците на добрите практики в телеком индустрията – добро и качествено обслужване, голям процент инвестиции спрямо приходи, иновативни и качествени услуги, по-благоприятни и достъпни условия за крайните потребители“, допълни Невен Дилков.

Като основател и управител на най-големия независим телеком в България – Нетера, Невен Дилков има над 25-годишен опит в индустрията. Той е член на Борда на директорите на ecta от 2018 г. На 30 март 2020 г. става негов зам.-председател, а на отчетно-изборното събрание, проведено на 18 януари 2021 г., е избран за председател.

Невен Дилков участва в управителните органи и на редица други организации като Браншовата асоциация на българските телекомуникационни оператори (БАБТО), Сдружението за електронни комуникации и др. Член е на Експертния обществен съвет за управление на регистрите “.бг” и “.bg” към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Невен Дилков е основател и собственик също и на глобалната платформа за обмен на данни NetIX. Заедно с партньори и колеги той създава и развива и до днес мащабни бизнес проекти като Neterra.TV, Cloudware.bg, NetFleet.bg, Sofia Data Center.

Учил е компютърни науки в Tsinghua University, Китай, и е завършил с отличие и cumma sum laude West Virginia Wesleyan College, САЩ.

В Борда на директорите на ecta, считано от 1 януари 2021 г., влизат:

  • Г-н Невен Дилков, управител на Neterra – председател;
  • Г-жа Тициана Талеви, отговорник по регулаторните въпроси на Fastweb – заместник-председател;
  • Г-жа Анна Бигот Anna Bigot, съветник по европейските въпроси на Bouygues Europe;
  • Г-н Джем Челебилер, главен изпълнителен директор на Turknet;
  • Г-н Пабло Фрейре, главен стратегически директор на Masmovil;
  • Г-жа Кери Гилдер, главен изпълнителен директор на Colt Technology Services;
  • Г-н Максим Ломбардини, заместник-председател на Съвета на директорите на Iliad;
  • Д-р Марк Шютце, член на Съвета на директорите на Drillisch Netz AG.

ecta е общоевропейска проконкурентна търговска асоциация, която представлява повече от 100 от водещите телекомуникационни оператори и доставчици на цифрови решения в Европа. Членовете на ecta споделят убеждението, че конкуренцията е най-добрият двигател за ефективни инвестиции и най-големият стимул за иновации. Тя води до по-голям избор и ползи за гражданите и бизнеса, както и за европейската икономика като цяло. За повече информация относно дейността на ecta посетете ectaportal.com.

Продължете понататък

Tехнологии

Нов 4K UHD монитор Philips впечатлява със своите цветове и скорост на прехвърляне на данни

MIKA

публикувано

на

от

Новият монитор Philips 288E2UAE (28″/71,1 см), със своите 1,07 милиарда цвята, USB 3.2 SuperSpeed трансфер на данни и тънък, атрактивен дизайн, е перфектният избор за потребители, търсещи стилна външност и представяне на професионално ниво. Новият монитор Philips е идеалното решение за много различни ситуации и настройки, благодарение на набора от функции, които се асоциират обикновено с бизнес средата и отвеждат работата в домашни условия на следващото ниво.

Живот в цвят

Когато става дума за висока резолюция, детайли и изображения, няма допустим компромис. Потребителите очакват най-доброто преживяване от всеки дисплей, независимо дали е на смартфон или телевизор. Когато времето пред екрана на компютъра е значително, това става още по-важно в ежедневието. Новият монитор  Philips 288E2UAE предлага UltraClear, 4K UHD (3840 x 2160) изображения и UltraWide технология с 1,07 милиарда цвята. Всеки цвят оживява и всеки детайл е подчертан при обработката на снимки, видеа и електронни таблици. Новият 28” дисплей използва IPS LED технология с широки ъгли на видимост и SmartContrast за дълбоки черни детайли, които осигуряват удовлетворяващото зрително преживяване, очаквано от потребителите на Philips. Когато задачите са много и сложни, потребителите могат да разчитат на технологията MultiView за едновременно свързване на две устройства, като например PC и преносим компютър.

Бързо и лесно

За работа, забавление или която и да е задача потребителите изискват скорост и лекота. Новият монитор Philips предлага USB 3.2 SuperSpeed технология с един USB към компютъра и четири гнезда за свързване на устройства, така че потребителите могат да свържат тяхната клавиатура и мишка към монитора. Един USB порт поддържа бързо зареждане и отговаря на стандарта USB-IF Battery Charging (BC1.2) като позволява на ползвателите да зареждат техните съвместими смартфони. Като още опции за връзка мониторът предлага HDMI и DisplayPort. Всички конектори са разположени на хоризонталната лента на гърба на монитора, а системата за управление на кабелите помага за поддържане на работното място подредено. Бутонът EasySelect представлява джойстик, който позволява бърз достъп до менюто на монитора и улеснява настройките. Всеки детайл е проектиран така, че да запази предната рамка изчистена и да спомогне за поддържане на подредена работна среда.

Дизайн и удобства

Мониторите Philips са известни със своя елегантен дизайн и комфортни функции, и Philips 288E2UAE остава верен на тези обещания. Моделът е с ултра тънки рамки, по-тънък страничен профил и елегантна стойка, което го прави идеален избор за домашния интериор. Настройващата се стойка може да бъде накланяна (-5/20 градуса) и позиционирана на оптималната височина, благодарение на функцията за повдигане със 100 мм. Щадящ очите, Philips 288E2UAE разполага с екран против отблясъци, EasyRead режим за четене като от хартия и Flicker-free технология, както и LowBlue режим за комфортно използване.

Този монитор Philips се отличава и с устойчивите си характеристики. Съответстващ на стандарта RoHS, той има сертификати EnergyStar 8.0 и TCO, не включва живак и олово и използва 100% рециклируема опаковка.

Philips 288E2UAE ще е наличен от февруари на препоръчителна крайноклиентска цена от 645 лв. с ДДС.

Повече информация за мониторите Philips: https://www.philips.co.uk/c-m-pc/monitors

Продължете понататък
Lifestyleпреди 11 часа

Невен Дилков стана председател на Борда на ecta

Културапреди 11 часа

„Разгневеният бог“ от Л. Дж. Шен – любовта в изкуството и изкуството на любовта

Tехнологиипреди 13 часа

Нов 4K UHD монитор Philips впечатлява със своите цветове и скорост на прехвърляне на данни

Кинопреди 14 часа

Награждаваният турски сериал „Вътрешен човек“ с премиера по TDC

Lifestyleпреди 15 часа

В „Нощта на шампионите“ общо 28 българи ще получат отличия

Lifestyleпреди 16 часа

София през погледа на „Софиянци“ – в нова документална поредица по Bulgaria ON AIR 

Lifestyleпреди един ден

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

Музикапреди един ден

Соня Йончева и Пласидо Доминго с Гала концерт в сърцето на София

Обществопреди един ден

Тони гостуват в „Музика, музика“ по БНТ 1

Обществопреди един ден

Българин спечели „Оскар” за военна история, негова книга в Amazon струва 579 долара

Горещо