Открийте ни и в

Tехнологии

Бош създава обединение за борба с рака

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Болница „Роберт Бош“ (RBK), Фондация „Роберт Бош“ и Група Бош ще се борят заедно с рака. Тримата партньори се обединиха в съюз и стартираха редица инициативи. Централните елементи на обединението са новосъздаденият Център за туморни заболявания „Роберт Бош“ (RBCT) в Щутгарт, както и сътрудничеството с Германския център за изследване на рака (DKFZ). С тази цел на 18.07.2016 г. представители на RBK и DKFZ подписаха декларация за намерения. Фондация „Роберт Бош“ ще подкрепи изграждането на RBCT с допълнително финансиране, освен основните средства за медицински изследователски проекти, които получава болница „Роберт Бош“. До 2020 г. в целевото изследване на рака ще бъдат инвестирани общо 24 милиона евро. Освен това, Група Бош предоставя на заболелите от рак служители незабавен достъп до най-модерната диагностика в  RBK и DKFZ. Всяка година за тази цел ще бъдат отделяни по 1 милион евро. „И болницата, и фондацията, и компанията принадлежат към света на Бош и споделят ценностите на Роберт Бош. Той е дал истински пример за социална отговорност, основавайки болницата „Роберт Бош“ през 1940 г. С обединението против рака ние продължаваме нашата ангажираност в сферата на здравеопазването, като всеки партньор предоставя средствата, с които разполага“, заяви проф. Йоахим Рогал, изпълнителен директор на фондация „Роберт Бош“.

[media-credit id=1 align=”aligncenter” width=”640″]1-SO-22366[/media-credit]

Броят на раковите заболявания продължава да расте

Мотивът за обединението е силно нарасналият брой на раково заболелите. Световната здравна организация предвижда годишният ръст на новозаболелите да достигне 20 милиона до 2025 г. Броят им през 2012 г. вече е 14 милиона. Само в Германия всяка година 224 000 души умират от рак. Това е втората причина за смъртност след сърдечно-съдовите болести.

Най-новите научни резултати за възможно най-добрата терапия

Новият Център за туморни заболявания „Роберт Бош“ ще бъде част от болница „Роберт Бош“ и ще разшири дейността й за изследване на рака в сътрудничество с DKFZ. Лечението на онкоболните в RBK ще се осъществява заедно с Университетската клиника в Тюбинген. Това партньорство, познато като Обединен онкоцентър Тюбинген-Щутгарт, се осъществява успешно от 2014 г. „Чрез тясното си сътрудничество с Университетската клиника Тюбинген и DKFZ искаме да предоставим на пациентите индивидуализирана терапия със средствата на модерната прецизна онкология. Тя ще включва най-новите открития в изследването на рака и ще предложи най-обещаващото лечение на болните,“ поясни проф. д-р Марк Доминик Алшер, медицински директор на болница „Роберт Бош“. „За изграждането на изследователски център и разширяването на екипа от учени-медици е предвидено солидно финансиране. Планирани са и две нови професорски катедри за стимулиране на научно-изследователската дейност“.

Robert Bosch GmbH Dr. Volkmar Denner

[/media-credit] Robert Bosch GmbH Dr. Volkmar Denner

Пациентите ще се възползват от бързия трансфер на най-новите открития в терапията

„Много се радваме да работим заедно със силен партньор като Бош за нашата мисия“, сподели проф. Михаел Бутрос, ръководител на Научния съвет на DKFZ. „С откриването на нови професорски позиции искаме да стимулираме иновативните проучвания в областта на рака за доброто на пациентите.“ Със своите над 3 000 служители Германският център за изследване на рака (DKFZ) е най-големият биомедицински научен институт в Германия. Над 1 000 научни работници в DKFZ изследват канцерогенните фактори и търсят нови стратегии за предотвратяване на онкозаболяванията. Разработват се нови методи за по-прецизна диагностика на туморите и по-успешно лечение на пациентите. Съвместно с Университетската клиника Хайделберг DKFZ създаде Националния център за туморни заболявания (NCT) в Хайделберг, където многообещаващите методики от онкоизследванията се прилагат в клиничната практика. Комбинацията от ефикасно лечение и модерна експериментална дейност в DKFZ играе огромна роля за подобряване на перспективите пред болните от рак.

Бош предлага програма за помощ на своите служители

Група Бош предоставя на онкоболните си служители по-широка подкрепа от предлаганата от стандартното здравно осигуряване. „Като компания, посветена на девиза „Техника за живота“, заедно с нашите партньори започваме борба с рака“, заяви председателят на Управителния съвет на Бош д-р Фолкмар Денер. Всички служители с туморни заболявания ще получат достъп до най-модерната диагностика в RBK за сметка на фирмата. В рамките на инициативата „OncoCure – Лечение на рака“ ще бъдат включени най-напред служителите в Германия, а по-късно тя ще обхване и сътрудниците на Бош от цял свят. За целта компанията ще предоставя по 1 милион евро годишно. „Целта ни е ясна – с помощта на прецизната диагностика искаме да увеличим шансовете за успешна терапия на рака и да помогнем на засегнатите служители, на техните семейства и приятели – и не на последно място, на техните колеги. По този начин продължаваме социалните традиции на нашия основател Роберт Бош“, каза Денер.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Tехнологии

Genesis пуска три нови нископрофилни механични клавиатури

MIKA

публикувано

на

от

Thor 400, снимка: ПР

Полският бранд за гейминг периферия Genesis анонсира своите нови модели клавиатури за гейминг – Thor 380, Thor 400 и Thor 401. И трите модела се отличават с функционалност, ефективност и издръжливост, като основната разлика между тях е в типа суичове, заложени от производителя.

Genesis Thor 380 RGB е механична клавиатура с Outemu Blue превключватели. Те се характеризират с отчетлива обратна връзка с тактилно усещане при натиск и звучен клик. Genesis Thor 400 RGB от своя страна е оборудвана с червени Kailh суичове и е предназначена за онези геймъри, които предпочитат линейни превключватели. Тези, които търсят клавиатура с добра обратна връзка без ясно доловим звук при клик, могат да се спрат на Thor 401 RGB, оборудвана с Kailh Brown суичове. Силата на активиране за този модел е около 45 g.

Всеки един от новите модели на Genesis разполага с RGB подсветка, алуминиево шаси и клавиши с нисък профил. Означенията върху клавишите са отпечатани с технологията “Double Injection”, така че символите да издържат на изпитанието на времето. а наличният N-key rollover механизъм се справя безпроблемно със ситуации, когато са натиснати множество бутони наведнъж. Потребителите могат да избират между 13 светлинни режима, включително PRISMO ефект.

Genesis Thor 400 RGB, 401 RGB и 380 RGB включват софтуер за промяна на настройките, а предпочитанията се запазват във вградената памет. Всички модели са оборудвани с функционални датчици, набор от клавиши за управление на мултимедия и функция за блокиране на клавиша на Windows. Включената опора за китка подобрява комфорта по време на игра, а сгъваемите крачета позволяват на потребителите да променят ъгъла на позицията.

Новите клавиатури на Genesis ще бъдат достъпни от второто тримесечие на годината и ще се предлагат от партньорската мрежа на офиициалния дистрибутор на марката PolyComp. Според информация от производителя  очакваните крайни цени ще са около 130 лв. за Thor 380 RGB и около 150 лв. за моделите Thor 400 RGB и 401 RGB.

Продължете понататък

Lifestyle

Мобилното приложение Lidl Plus вече е налично в HUAWEI AppGallery

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Lidl Plus, мобилното приложение за лоялни клиенти на Lidl, вече е налично и в Huawei AppGallery – един от трите най-големи магазина за приложения в световен мащаб. Притежателите на смартфони могат да го свалят напълно безплатно от Huawei AppGallery.

Lidl Plus стартира в България през октомври 2020 г. и още от първата седмица то стана най-сваляното за страната в App Store и Google Play.

„Приложението Lidl Plus се утвърди като едно от най-популярните и ползвани в България. За екипа на Huawei AppGallery най-важното е да предоставяме първокласно изживяване на нашите потребители и за целта не спираме да обогатяваме портфолиото си с топ локални и глобални приложения. Щастливи сме да приветстваме Lidl Plus в Huawei AppGallery”, сподели Невена Петрова, мениджър бизнес развитие на Huawei Mobile Services за България и Северна Македония.

Магазинът за приложения AppGallery е достъпен в повече от 170 държави и региони, с 530 милиона активни потребители месечно в световен мащаб. Там потребителите могат да открият разнообразие от глобални и локални приложения в 18 категории, включително навигация и транспорт, новини, социални медии и др.

„Lidl Plus e още една допълнителна възможност за нашите клиенти да получат разнообразни промоционални оферти и да планират по-лесно семейния си бюджет. Затова се радваме, че все повече хора ще могат да се възползват от предимствата на приложението. IT екипът ни положи много усилия, за да може всички потребители на смартфони Huawei да имат достъп до Lidl Plus, което вече е факт“, сподели Нели Месерджиева, ръководител “Акционен мениджмънт” в Лидл България.

Преди месец Lidl Plus стартира и партньорска програма, благодарение на която потребителите могат да се възползват от допълнителни отстъпки и преференциални оферти и при подбрани партньори. Първите компании, които се включиха в партньорската програма на Lidl Plus, са OMV България, застрахователният брокер SDI, онлайн платформата с уроци Уча.се, Софийската опера и балет и платформата за фото книги Pixi Photobooks.

Повече информация за актуалните отстъпки и предложения на Lidl Plus, можете да откриете в самото приложение или на: www.lidlplus.bg

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 106 магазина в 49 града и над 3000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

Продължете понататък

Горещо