Connect with us

Музика

Бо Стоянова издава първи микстейп

Avatar

Публикувано

на

Bo Stoyanova

Нетрадиционен Коледен подарък за меломаните, микстейп на име Unwritten Story, подготви младата певица Бо Стоянова, която нашумя покрай поп парчето си „Stress” с рап формацията No Comment, но има впечатляваща дискография от проекти, вариращи от джази трип-хоп до дъб-степ и дръм-енд-бейс, които са намерили място в дебютния й релийз.

Дванайсетте песни са обединени тематично и вътре са включени както първите записи на певицата, така и неиздавани досега тракове, а Бо Стоянова описва проекта с думите: „Това не са песни – това са частица от душата ми. Прочетете неразказана история за съкровени вдъхновения, мисли и чувства, написани между редовете на музиката, събрана в Unwritten Story. Оставете се нежният й глас да ви отведе далече, там където е безоблачно, безпогрешно, без ноти, само мелодиите на сърцето звучат!”

Бо Стоянова сама пише текстовете на парчетата си на български и английски език, а темите вътре засягат въпросите, които всички ние си задаваме ежедневно: Как да останем позитивни въпреки трудностите, които животът ни поднася? (“IRIE”); Защо човешкият живот е тъй малък като капчица в океана? (“Drop”); Защо има приливи и отливи в любовта? (“Confusing love”); Как да се насладим на красотата навън дори и в най-забързания си ден? („Навън”); Защо българският език има толкова много отрицателни думи и частици? („Никоя“ – акцентирано с припев, съдържащ 10 отрицателни думи).

Музиката в Unwritten Story е дело на редовни колаборатори на Бо Стоянова като Михайл Димитров – Mihaillness, Велизар Ангелов – Апо и Апостол Найденов – NoWallz, който е работил и по звуковата обработка на песните в студио XPRSN, а самият мисктейп е смесен от Любомир Спасов. Музикалната кариера на Бо Стоянова стартира още в училище, когато записано на шега парче с рапърите KingSize се предава от ръка на ръка и става най-слушания трак в гимназията й, а сред последвалите й ъндърграунд хитовете са „Навън“ с горещия дръм-енд-бейс тийм Апо и Невена (включено в микстейпа), хип-хоп парчето „Monkeystyle“ съвместно с Paradox отLAC и  джази проекта й с Михаил Димитров Bo&Mihaillness, с който паралелно създава и едно от първите БГ дъб-степ парчета “MindDISeased” през далечната 2009. В тази посока е и следващият й сингъл – „COLORS”, който получава подкрепата на музикалните канали и достига култов статус, както и издаденото по-рано тази година „Стрес”, вдъхновено от паралелния живот на певицата като проджект мениджър в IT компания.

Микстейпът Unwritten Story можете да си свалите безплатно на адрес:

Advertisement

Или да слушате на линка по-долу:

Continue Reading
Advertisement