Connect with us

Кино

„Брансън“ – документалната поредица за световноизвестния предприемач дебютира в HBO Max

Avatar

Публикувано

на

63877854dca43 thumbnail jpg

снимка: HBO Max

„Винаги съм вярвал, че животът ти не е пропилян, ако си научил много и си го споделил“

Оригиналният документален сериал на HBO „Брансън“, режисиран от Крис Смит („30-метровата вълна“ на HBO), дебютира този петък, 2 декември в HBO. Поредицата се развива в четири части, като нов епизод ще е достъпен за гледане в HBO Max всеки следващ петък.

 16 дни преди Ричард Брансън да извърши планирания потенциално исторически полет като първия пътник, достигнал космоса със собствения си космически кораб през юли 2021 г., милиардерът-предприемач застава пред камера за разговор с режисьора Крис Смит. Идеята на проекта е да се фокусира върху рискованото приключенско начинание. В крайна сметка Смит ни отвежда на едно по-обхватно, но в същото време много лично 70-годишно пътешествие от детските години на Брансън във Великобритания, като син на енергична и строга майка, до неговите стремежи като екстремна и смела личност, които определят размаха на марките и бизнеса му и жаждата му за приключения и високи залози през целия му живот.

Никога не съм гледал назад и предпочитам да се фокусирам върху бъдещето. Но понякога животът предлага възможности да предприемете пътуване по алеята на спомените, преди да се върнете бързо в настоящето.“ – анонсира проекта самият Брансън.

В епизодите са включени и коментари от членове на семейството му, бизнес партньори и журналисти, както и архивни публични и домашни видеозаписи. „Брансън“ разкрива възходите и спадовете на човек, воден от поемането на риск както в бизнеса, така и в личния си живот. Документалният сериал показва смелостта, безпрецедентния оптимизъм и откриването на нови хоризонти, с които животът на милиардера е асоцииран.

Advertisement

Винаги съм вярвал, че животът ти не е пропилян, ако си научил много и си го споделил и точно поради тази причина бях толкова развълнуван да приема поканата на Крис да направя този сериал. Той улавя върховите моменти от живота ми – без да пренебрегва предизвикателствата, безсънните нощи, моментите на силен страх, разбитото сърце и дните, в които всичко изглеждаше просто невъзможно. Вълнувам се тази продукция да ви покаже как се справих с тези моменти, с надеждата, че опитът ми може да е полезен за други хора. Върна ми много разтуптяващи сърцето, спиращи дъха изключително вълнуващи моменти, които далеч надхвърлят тези на бездействие, и се надявам да напомнят на всички, че рискът винаги си струва да бъде поет, и винаги си струва да гоните моментите, които спират дъха ви.“

Епизод 1

Пилотният епизод изследва ранните години на Брансън и влиянието на майка му. Като тийнейджър с дислексия, той напуска училище на 15, за да създаде списание, което води до звукозаписен бизнес по пощата и създаването на Virgin Records и мегамагазините Virgin.

Епизод 2

Advertisement

Епизодът проследява стартирането на Virgin Atlantic и усилията на Брансън да привлече вниманието на медиите към своята марка, включително опита да подобри трансатлантическия рекорд за скорост с лодка и засташаващото живота приключение с балон през Атлантическия океан през 1986 г.

Епизод 3

Епизодът описва битката на Virgin Atlantic с British Airways, завършваща със спечелване на дело за клевета от Брансън. От аутсайдер до богат капиталист, Брансън продължава да настоява за световни рекорди и медийно внимание за своята компания, тръгвайки на вълнуващо пътешествие с балон над Тихия океан. Той обявява планове си за създаване на компания за космически полети, която да отвежда туристи в космоса, с което започва десетилетно проучване.

Епизод 4

Финалът на поредицата проследява трудната история на Virgin Galactic, от концепцията до тестовите полети, и противоречивата оферта на Virgin Atlantic, за да получи държавна подкрепа за авиокомпанията по време на пандемията Covid-19. С наближаването на първия пътнически полет на Virgin Galactic, Брансън защитава предимствата на частно финансираните космически изследвания и парадоксите около еко-посланията на Virgin. Насрочен за 11 юли 2021 г., денят на изстрелването е предшестван от 17 години изследвания, тестове, злополуки и неуспехи, кулминиращи с успешен полет, в който Брансън реализира най-голямата си мечта.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement