Connect with us

Рок/Метъл

Братята Макс и Игор Кавалера честват 20-тата годишнина от издаването на легендарния албум на Sepultura „ROOTS“ с концерт в София

Avatar

Публикувано

на

poster Cavlera Return to Roots 2016

Емблематичните братя Кавалера възраждат легендарния албум “ROOTS”  на бразилската метъл институция Sepultura. Шоуто ще се състои на 15 ноември 2016 г. (вторникк), 20:00ч.  в зала Универсиада, София

Продажбата на билети за концерта MAX & IGOR CAVALERA RETURN TO ROOTS в София стартира в 10:00 ч. на 20 септември 2016 г. (вторник). Билетите  могат да бъдат закупени от мрежата на Тикетпро в цялата страна, бензиностанции OMV и онлайн на http://www.ticketpro.bg.

– Промоционална цена, актуална  от 20 до 25 септември включително   40 лв.

– Редовна цена от 26 септември до деня на концерта – 50 лв.

Цена в деня на концерта (15 ноември)   60 лв.

Advertisement

cavalera-002

Настоящата 2016-та е годината, в която  се навършват 20 години от издаването на  „ROOTS” – безспорно най-емблематичният албум на бразилските метъл великани Sepultura.  Албум, който бележи апогея на бандата и се запечатва в  световната траш история като истинска класика.

Двете ключви имена в групата  – братята Макс и Игор Кавалера, ще отбележат юбилея на легендарния албум с голямо турне – „RETURN TO ROOTS 2016”, което стартира преди броени дни пт лас Вегас и ще премине през цяла Северна Америка  и за щастие на българските фенове,  ще посети и нашата страна.

“ROOTS” бележи динамична промяна в кариерата на Sepultura. Музикантите правят истинска революция в траша като черпят вдъхновение от традиционната етно музика на своята родна Бразилия. Наред с титулярите от Sepultura,  в албума участват култови имена като дългогодишният барабанист на Korn Давид Силверия и забележителните вокали  Джонатан Дейвис (Korn)  и небеизвестният Майк Патън (Faith No More).

Експериментът се увенчава с грандиозен успех и налага Sepultura като може би най-отличителната тежка банда на 90-те. Албумът продава над 2 милиона копия по целия свят и се превръща в едно от най-емблематичните музикални произведения   в световната траш история.

“Метъл фенове по цял свят, моментът настъпи!,” обяви Макс Кавалера. “Преди 20 години ние издадохме „Roots“ и променихме лицето на метъла завинаги.  Сега се връщаме към корените си, за да покажем на всички магията и вдъхновението на „Roots“ на живо. Не можете да пропуснете  „RETURN TO ROOTS 2016!”

Advertisement

А Игор добавя: “Изключително съм горд да свиря „Roots“ отново и да  покажем на целия свят, че след 20 години тази музика все още събужда същата емоция, както през 1996! Отново ще се качим на сцената, за да пометем всичко живо по пътя си!“

Заедно с Макс и Игор в проекта участват музикантите от Cavalera Conspiracy    китаристът Марк Ризо и басистът Джони Чоу.

На сцената на зала Универсиада на 15 ноември българската публика ще чуе знаменателния албум „Roots“ на живо от край до край!

Continue Reading
Advertisement