Connect with us

Музика

Броени дни до „Айляк Фест“ 2014

Avatar

Публикувано

на

ILIKEWEB head

Остават броени дни до началото на четвъртото издание на „Айляк Фест” (I Like Fest) – 29-30 август 2014, „Младeжки хълм”, Пловдив!

Богата музикална програма, интересни игри и атрактивни работилници ви очакват и в двата фестивални дни! Айляка започва в 14:00 ч. и ще продължава до 02:00 ч. под открито небе, а след това предстоят и афтър партита в два пловдивски клуба.

Подгответе се за много забавление още от сега! Народно читалище „Бъдеще сега 2006” ще организират различни игри за малки и големи, а ако мислите че сте добри на джаги – ще имате възможността да го докажете и през двата фестивални дни на специално организирания турнир! Интересно ще бъде и ателието по аеро йога от “Yoga fly”, както и ателието по въртене на огън (пой), което ще се проведе от NIKITA на 30.08. На фестивала ще може да посетите и workshop по диджериду /древен австралийски духов инструмент/. Останалите ателиета са по ръчна изработка на бижута, рисуване и много други, а за вегетарианците ще има специална кухня!

Във фестивалната зона, освен баровете, ще можете да откриете и ВИП зона, организирана с помощта на партньорите на „Айляк фест“ 2014. Там, освен охладителни напитки, ще можете да се насладите и на кътчетата за релакс, или „морска зона за айлячене“.

А едно от най-интересните места на фестивала ще бъде специално обособеното пространство, в което всеки ще може да остави своя отпечатък – да напише пожелание или да създаде украса от предоставените материали. Целта е това място да се превърне в „айляк зона“, която да остане такава и след края на фестивала.

Advertisement

Музикалната програма на фестивала гарантира доброто настроение още първата вечер, когато на сцената ще се качат финалистите на брас фестивала в Гуча, най–добрите тромпетисти за последните 4 години – Кристиан Азирович и неговия оркестър. Те ще ни направят част от най-темпераментната музика и най-лудият купон на открито тепе.

Преди тях настроението ще загреят Оратница, BGGZ Rubbit и Таралежков, Kliment, DHARBA, както и един от най – нашумелите Drum&Bass/Dubstep/Techno/Ambient/IDM DJ- и, участвал в много международни проекти – Balkansky.

Вторият ден на фестивала е ориентиран към феновете на по-тежката музика. Ще ви срещнем със SMALLMAN – етно-ембиънт метъл с тежки и бавни китари, гарниран с мелодията на родопска гайда. Освен парчета от новия си албум „Еnvision“, групата е подготвила и впечатляващо визуално шоу.

Преди тях на сцената ще забият рокаджиите GABANA, както и PLASTIC BO, които ще развихрят посетителите с много пънк и ска. Ще видим и LOKMARUHU, DJ SMILE, DAFFONSO, SOFIA DUB CLUB, SOUNDFORIA. Вечерта ще закрие добре познатият DJ TARGY, един от основателите на HMSU, който е подготвил специален 2-часов drum & bass сет.

Но купона не свършва до тук! Организаторите са подготвили и афтър партита за всички, които искат айляк фиестата да продължи до сутринта. Те ще започват в 01:00 ч. и ще бъдат в Copa Kapana /ул. „Евлоги Георгиев” 3/ и Библиотеката /ул. „Лейди Странгфорд” 5/.

Advertisement

Ето и програмата за афтър партитата, като към нея може да бъдат добавени и още участници:

29.08. /петък/

Copa Kapana:
ATILA & DJ Akasha /рап/
Smile DJ /funk/

Библиотеката:
Ivo Mateev & The Funky Swingers

30.08. /събота/

Advertisement

Copa Kapana:
/MIRIZMA/
EXo / H.M.S.U., Mirizma
BzzzT / Mirizma
Faith / Underground Warfare
Monk / BassWarriors

Библиотеката:
Selector Lazy Face
Jam Session

На афтър партитата ще се влиза с вход 2 лв. за тези, които имат фестивална гривна и 4 лв. за останалите.

Очакваме всички готови за два дни безспирен айляк да дойдат и да се забавляваме заедно!

Повече информация за бандите може да намерите в официалния сайт на фестивала на адрес – http://www.likeailqkfest.com

Advertisement

А актуални новини за фестивала следете в социалната мрежа на следния адрес :

https://www.facebook.com/events/1453705164884345/?fref=ts

Билети за фестивала са налични в мрежата на Eventim на цени от 10-18 лв. на предварителна продажба и 15-25 лв. в дните на събитието.

А играта на Jägermeister ви дава шанс да спечелите 5 безплатни билета за фестивала: https://www.facebook.com/JagermeisterBG/app_225846837519649

Фестивалът се провежда с подкрепата на община Пловдив, Jagermeister и Загорка.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement