Открийте ни и в

Tехнологии

Броят приложения в Huawei AppGallery е нараснал почти двойно за 1 година

MIKA

публикувано

на

Броят приложения в Huawei AppGallery е нараснал почти двойно за 1 година 26

Ръст от 83% в броя на приложенията и 33% ръст в активните месечни потребители бележат една страхотна година на развитие за екосистемата от приложения на Huawei

Точно една година след като Huawei обяви обновения си магазин за приложения AppGallery от официалната трибуна на Mobile World Congress 2020, платформата отчита над 2.3 милиона регистрирани разработчици, което е ръст от 77% за този период, и 300 000 от тях са извън пределите на Китай.

Аудитория на AppGallery по света е нарастнала до 530 милиона активни месечни потребители. В Европа платформата вече има над 42 милиона потребители, което е ръст от 61.5% за тази изпълнена с предизвикателства за всички година, в която компанията успешно представи на българския пазар серията P40 – P40 Pro, P40 Pro+, P40 lite и P40 lite E, обновена серия Y в най-достъпния ценови сегмент, флагмана Mate 40 Pro и бестселъра P smart 2021, всички базирани изцяло на Huawei AppGallery.

120 000 HMS (Huawei Mobile Services) интегрирани приложения са вече налични в AppGallery, което е 118% ръст спрямо миналата година.

Геймингът е сред темите на фокус при развитието на платформата и в нея вече са налични 500% повече игри в сравнение с миналата година. Потребителите на Huawei са сред първите, които се докосват до геймплей от ново ниво в света, като сред новите попълнения от миналата година са AFK Arena, Asphalt 9: Legends, Clash of Kings и други.

Коментирайки цифрите, свързани с растежа на екосистемата на Huawei, Дерек Ю, вицепрезидент на Huawei за Централна и Източна Европа в Huawei Consumer Business Group, сподели: „Стратегията ни с AppGallery е да разширим нашата потребителска база, за да положим солидна основа за развитието на нашата екосистема, а цифрите показват, че подходът работи. Ние не само доставяме нови, подходящи за локалните пазари приложения през цялото време и предоставяме на нашите партньори (разработчици) постоянно нарастваща аудитория, но също така създаваме една уникална възможност за успех на пазара на мобилни приложения.“

Бързият растеж на AppGallery е подсилен от инвестициите на компанията в развитието на екосистемата на Huawei Mobile Services (HMS). В момента HMS има над 8000 инженери в областта на научноизследователската и развойна дейност и наброява повече от 600 в глобалния си екип за техническа поддръжка.

„В края на 2019 г. в света имаше 25 държави, в които броят на потребителите на AppGallery да надхвърля 1 милион. Понастоящем този брой е нараснал до 42 и продължаваме да наблюдаваме силен растеж на пазарите в Европа, Латинска Америка, Азиатско-Тихоокеанския регион, Близкия изток и Африка. Не става въпрос само за количеството, но фактът, че броят на приложенията, интегрирани с HMS Core, почти се е удвоил в рамките на една година, показва, че повече разработчици се възползват от възможностите на Huawei устройствата, за да стимулират иновациите и да осигурят по-добро и по-уникално потребителско изживяване“, коментира Жанг Же, директор „Глобални партньорства и развитие на бизнеса за еко-развитие“ в Huawei Consumer Business Group.

Стратегията „Global + Local“ на AppGallery – Помощ за местните разработчици да се докоснат до глобална платформа

Huawei е съсредоточилa усилията си върху работата с разработчици както на местно, така и на глобално ниво, за да предостави на потребителите най-подходящите приложения. Увеличаването на броя на разработчиците, работещи с платформата, предоставя повече възможности за избор на потребителите по целия свят, както и по-богати бизнес възможности за самите доставчици на приложения.

Чрез AppGallery те достигат значителна част от местните потребители на смартфони и таблети, като същевременно се докосват и до нарастващата глобална потребителска база на платформата. През изминалата година AppGallery присъедини глобални приложения като Moovit и Bolt от транспортната индустрия, Viber в сектора на комуникациите и други популярни приложения като Booking.com и Tidal. Множество български банки, медийни приложения, приложения за различни местни услуги като таксита и доставка на храна, стрийминг на TV и видео съдържание, както и финансови услуги, които позволяват безконтактни плащания като Phyre, Pay by VIVACOM, A1 Wallet и iCard, са на разположение на българските потребители в AppGallery.

AppGallery също така помогна на над 10 000 китайски приложения да навлязат в чужбина и да разнообразят изживяването от използването на приложения на глобалните потребители. Популярни платформи като Banggood успяха да се възползват от уникалната позиция на Huawei. Други примери за китайски приложения, достигащи до световната аудитория чрез AppGallery, включват Pascal’s Wager, Rise of Kingdoms: Lost Crusade и Night of Full Moon.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Tехнологии

48 години след първия в света разговор по мобилен телефон, motorola отбелязва успехите си в сферата на 5G

MIKA

публикувано

на

от

48 години след първия в света разговор по мобилен телефон, motorola отбелязва успехите си в сферата на 5G 27

снимка: ПР

От първия разговор по мобилен телефон до последните успехи в сферата на 5G, Motorola успява да превърне мобилните устройства в значим за потребителите фактор. В това отношение, месец април винаги е бил изключително важен за бранда.

На 3 април 1973 г. в центъра на Манхатън е проведен първият в света разговор по мобилен телефон – Motorola dynaTAC 8000x. В зората на мобилните технологии всичко е било по-внушително и този “динозавър” е тежал близо килограм! За сравнение, съвременните телефони примерно от moto g серията тежат едва една четвърт от теглото на пра-родителя си и са изключително компактни.

Отново на същата знаменателна дата, 3 април, но през 2019 г., Motorola пуска първия в света смартфон,  който отваря вратите към необятните възможности на 5G свързаността. Само година по-късно, през декември 2020 г., вече и българските потребители могат да се гмурнат в ултра-бързите скорости, предлагани от мрежата от пето поколение, благодарение на мощния смартфон moto g 5G. През март компанията представи новото си изключително попълнение – най-достъпния 5G модел – moto g100.

От първите лабораторни опити с 5G до днес, когато технологията вече е “в джоба” на потребителите, Motorola извървява дълъг път и всяка стъпка е важна, така че нека го извървим заедно.

Става ли дума за 5G, няма друг производител, на когото да се доверите повече от Motorola:

Януари 2019: Motorola участва в първата симулирана в лабораторни условия 5G мрежа, спомагайки за ускоряването на развитието на първия в света 5G NR mmWave продукт.

Април 2019: Motorola представя първия телефон, поддържащ 5G свързаност, наличен в световната търговска мрежа.

Май 2019: За първи път Motorola отчита 1 Gbps скорост на сваляне в 5G mmWave мрежа.

Февруари 2020: За първи път Motorola отчита 2 Gbps скорост на сваляне в 5G mmWave мрежа.

Април 2020: Motorola пуска Motorola edge+ на 22 пазара по света, осигурявайки на потребителите си както mmWave, така и честоти под 6GHz, плюс светкавична скорост от над 4 Gbps.

Юли 2020: Motorola пуска в Европа първия 5G смартфон от среден ценови клас – moto g 5G plus, който вече е наличен в 30 страни по света.

Декември 2020: Motorola осигурява достъп на българските си потребители до супер-бързите скорости с moto g 5G, съвместим с 5G мрежата на VIVACOM.

Февруари 2021: Motorola съвместно с Qualcomm Technologies, Inc и Ericsson постига рекордна скорост от 4 Gbps в Русия и Северна Америка на Motorola edge+.

Март 2021: Motorola обявява най-новите си 5G устройства от серията moto g – moto g50 и moto g100, даващи достъп на потребители от над 20 страни до по-високите скорости.

Вярна на мисията си да демократизира високите технологии, Motorola ще продължава да предоставя на своите потребители най-ранен достъп до най-страхотните съвременни смартфон иновации, и то на повече от достъпна цена.

Продължете понататък

Tехнологии

Българското мобилно приложение Cardbox вече е налично в AppGallery

MIKA

публикувано

на

от

Българското мобилно приложение Cardbox вече е налично в AppGallery 28

Собственият магазин на Huawei продължава да посреща все повече нови български приложения от сферите на финансите и ритейла. Cardbox е модерно решение, което комбинира и двете – веднъж инсталирано в смартфона, то позволява на потребителите да въведат всички свои карти за отстъпки, без ограничения.

С тази модерна дигитализация можете да разполагате с картите си не само физически, а и електронно, и да оставите в миналото препълнените с пластики портфейли. Така те не само ще са ви винаги под ръка, а и ще елиминирате рисковете и неудобствата от това да ги загубите, забравите или повредите.

Cardbox вече е достъпно и за всички потребители на Huawei AppGallery, третият най-голям магазин за приложения в света, a сред основните му предимства е възможността неговите потребители да следят в реално време актуални отстъпки, натрупани точки, оставащи посещения и друга полезна информация за любимите си брандове и техните лоялни програми.

Друго голямо предимсто на фона на други подобни приложения е, че Cardbox позволява на всеки свой потребител да взима нови карти за отстъпки директно чрез него, само с няколко клика, както и да получава ексклузивни оферти, валидни само за потребителите на Cardbox. Това е лесен и бърз начин да се сдобиете с карти за отстъпки, предоставяни от различни търговци като вериги бензиностанции, магазини, центрове за гуми, застрахователи и др.

В случая използването на Cardbox e не просто удобно и изгодно. То показва и грижа за околната страна чрез намаляване на използването на пластмаса. По данни на компанията, само за изминала година, през която приложението работи на пълни обороти, то дигитализира хиляди карти и спестява на планетата ни над 2 000 килограма пластмаса.

Продължете понататък
48 години след първия в света разговор по мобилен телефон, motorola отбелязва успехите си в сферата на 5G 29
Tехнологиипреди 12 часа

48 години след първия в света разговор по мобилен телефон, motorola отбелязва успехите си в сферата на 5G

Българското мобилно приложение Cardbox вече е налично в AppGallery 30
Tехнологиипреди 19 часа

Българското мобилно приложение Cardbox вече е налично в AppGallery

Wizz Air с нов маршрут от Бургас до Гданск 31
Lifestyleпреди 22 часа

Wizz Air с нов маршрут от Бургас до Гданск

Сборникът с разкази „Хора“ от Катерина Хапсали вече в наличност 32
Културапреди 2 дни

Сборникът с разкази „Хора“ от Катерина Хапсали вече в наличност

Одри Тоту е звездата – този петък по FilmBox Extra 33
Кинопреди 2 дни

Одри Тоту е звездата – този петък по FilmBox Extra

Royal Blood разкриха ‘Boilermaker’ 34
Музикапреди 2 дни

Royal Blood разкриха ‘Boilermaker’

Композиторът Петър Дундаков с мащабен музикален проект 35
Музикапреди 2 дни

Композиторът Петър Дундаков с мащабен музикален проект

"Wasteland" - млади художници представят загадъчни персонажи в галери УниАрт на НБУ 36
Културапреди 2 дни

“Wasteland” – млади художници представят загадъчни персонажи в галери УниАрт на НБУ

„Най-странните предмети“ по Viasat History - поглед към живота и умовете на нашите предци 37
Събитияпреди 2 дни

„Най-странните предмети“ по Viasat History – поглед към живота и умовете на нашите предци

Една жена минава през ада, за да спаси децата си в „Когато Луната снизхожда“ от Надя Хашими 38
Културапреди 2 дни

Една жена минава през ада, за да спаси децата си в „Когато Луната снизхожда“ от Надя Хашими

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 39
Културапреди 1 седмица

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 40
Културапреди 1 седмица

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Скандал, който свали правителство 41
Кинопреди 1 седмица

Скандал, който свали правителство

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 42
Културапреди 1 седмица

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 43
Lifestyleпреди 1 седмица

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 44
Lifestyleпреди 1 седмица

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 45
Обществопреди 1 седмица

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров 46
Литературапреди 1 седмица

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров

CMTEN разкри "Music Box" 47
Премиерапреди 1 седмица

CMTEN разкри “Music Box”

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ - от 11 април по Bulgaria ON AIR 48
Телевизияпреди 1 седмица

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ – от 11 април по Bulgaria ON AIR

Горещо