Connect with us

Lifestyle

Брус Уилис: „Време е отново да спасим света!“

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

В последно време много популярни личности говорят публично за важни проблеми като опазването на околната среда и устойчивостта. Проблеми, актуални както в Америка, така и в Европа. Голяма част от звездите промениха и своите ежедневни навици като избягват употребата на пластмаса, следят водния и калорийния си прием и споделят начина си на живот в социалните мрежи, за да дават пример и да насърчават и своите последователи да правят същото.  

Един от най-нашумелите проблеми, за който четем ежедневно, безспорно са огромните количества отпадъци, които се изхвърлят, и по-специално пластмасовите опаковки. За да се справи с проблема, ЕС започна да въвежда сериозни регулации за намаляването на употребата на пластмаса. Според проучване на PlasticsEurope обаче най-големият проблем не са пластмасовите опаковки, а PET бутилките. Съвсем нормално е в такава кризисна ситуация много отговорни известни личности да опитват да дават добър пример на своите фенове и да насочат тяхното внимание към тези проблеми.

Известно е, че сред най-активните и отдадени на околната среда Холивудски звезди в последните години е Леонардо ДиКаприо. Носителят на Оскар основа своя фондация, направи филм по темата и ежедневно споделя постове, свързани с проблема с трудно разградимата пластмаса.

снимка: ПР

Advertisement

Друга популярна личност, която участва в различни кампании, свързани с пластмасовите отпадъци, е Арнолд Шварценегер. Актьорът от Терминатор, известен и със своята политическа кариера, твърдо вярва, че една от най-големите глобални заплахи в днешно време е именно пластмасата и хората трябва да се научат да живеят без нея.

снимка: ПР

В началото на годината Ема Уотсън обърна внимание в своите социални канали на друг сериозен проблем – за модната индустрия и нейния принос в замърсяването на околната среда. Тя насърчава хората да правят ежедневни промени като купуват повече дрехи втора ръка или подкрепят брандове, които се занимават с устойчива продукция. През 2016, красивата актриса се появи на едно от най-престижните събития в звездния календар – Мет Гала, с рокля, направена от рециклирани пластмасови бутилки.

снимка: ПР

Може би е изненадващо за мнозина, но една от най-отдадените на околната среда световни звезди е Брус Уилис. За повечето фенове първата асоциация с Холивудския актьор е неговата роля в Армагедон, където той се жертва, за да спаси света. В личния си живот Брус също е отдаден на това да помогне за спасяването на нашата планета и тя да бъде годна за живеене и за бъдещите поколения. Този път заплахата обаче не е огромен астероид, а огромното количество пластмасови отпадъци, което хората произвеждат.

Advertisement

По време на снимките на последната рекламна кампания на HELL ENERGY, холивудската звезда напълно забранява употребата на PET бутилки. Той вярва във важността на проблема с тези бутилки заради тяхното неефективно рециклиране и твърди, че малки промени в ежедневието, намалявайки употребата им, могат да бъдат от огромно значение за бъдещето.

В България също много известни личности се ангажират с различни каузи, свързани с околната среда. Надяваме се, че феновете не само следват своите любими звезди в социалните мрежи, но и ще следват техния пример за промяна в ежедневните навици.

Continue Reading
Advertisement