Connect with us

Събития

БУНА събужда Варна в края на май

Avatar

Публикувано

на

Rebonkers, снимка: ПР
Премиерното издание на новия форум за съвременно визуално изкуство БУНА събира над 100 утвърдени артисти от съвременните визуални изкуства в страната в 5-дневна програма в творческия квартал на Варна, Таляна.
Програмата от 24-ти до 28-ми май включва над 60 събития в над 20 различни локации, сред които са действащи галерии, социални центрове, публични и занемарени градски пространства, които ще бъдат почистени и социализирани за форума, за да посрещнат изложби, намеси в градска среда, инсталации, интерактивни пърформанси, лекции и дискусии.
Инициативата за БУНА е на Сдружение Таляна, което от години работи за събуждането на творческия квартал във Варна, и центъра за култура Rebonkers, успешно трансформиран от 200-годишен барутен погреб в едно от най-активните арт пространства в страната. Целта е да се отправи важно послание за децентрализирането на съвременната сцена у нас чрез едно събитие, което обслужва цялата сцена на национално ниво, но и едновременно с това подпомага събуждането на културния живот и обновяването на градски пространства във Варна.
Continue Reading
Advertisement