Connect with us

Музика

„Бъдители“: Учете за умения, а не за оценки

Avatar

Публикувано

на

Katia Stefanova Biliana Pantaleeva

Снимка: Виктория Сиракова

Лектори от благотворителна инициатива „Бъдители“ гостуваха на 170 СУ “Васил Левски” в Нови Искър по покана на директора на училището г-н Пламен Димитров.

На тема „Предприемачество“ говориха Явор Панталеев – търговски директор на компания за спедиция, транспорт и логистика, Никола Димитров – активен предприемач, стратег и консултант за успех, както и един от най-популярните фотографи в България – Теди Грозданов.

Събитието откри Биляна Панталеева – бизнес обучител и основател на „Бъдители“. Тя разказа на учениците за идеята на инициативата и ги посъветва да вземат по нещо полезно от съветите на лекторите и да го приложат в ежедневието си.

Явор Панталеев не скри възхищението си от будните погледи на учениците и побърза да отправи предизвикателство към тях. Той обеща, че ще помогне на всеки от тях с много допълнителни съвети, ако до края на годината направят списък със 100 бизнес идеи, които биха реализирали. Във връзка с това Явор Панталеев сподели с тях техники за развитие на творческо мислене и правилно управление на ресурсите.

Advertisement

За първи път гост-лектор на „Бъдители“ беше Никола Димитров – активен предприемач, стратег и консултант за успех.

Uchenici 1

Снимка: Виктория Сиракова

„Не учете за оценки, а за умения. Правете това, което обичате! Свързвайте се с подходящите хора и се подкрепяйте взаимно. Човек е щастлив и удовлетворен, когато помага на другите да успеят“, каза пред учениците Никола Димитров.

Учениците на 170 СУ “Васил Левски” в Нови Искър споделиха, че проявяват голям интерес към изкуството, именно за това сред лекторите на събитието беше и Теди Грозданов – един от най-популярните фотографи в България. Той е само на 25 години, но вече зад гърба си има стотици успешни проекти с едни от най-известните лица на шоубизнеса в България. Учениците с интерес слушаха историята за това как фотографията от хоби се превръща в професия и се насладиха на част от кадрите, които е заснел Теди Грозданов през годините. Всички, които обичат да се снимат получиха и още един много ценен съвет – как да си направят правилното селфи.

На финала на събитието благодарствената титла „Посланик на Бъдители“ получи Катя Стефанова – учител по икономика в 170 СУ „Васил Левски“, която покани Бъдителите като част от мисията си да повиши стойността на образователния процес.

Повече информация можете да откриете на сайта на „Бъдители“: www.buditeli.bg и на Фейсбук страницата на инициативата: https://www.facebook.com/buditelite.bg

Advertisement
Continue Reading
Advertisement