Connect with us

Lifestyle

Българин в швейцарския конкурс „Евровизия“

Avatar

Публикувано

на

i13298 w1000 h893 e1415139998364

Българинът Ганчо Бояджиев за втора поредна година ще се включи в надпреварата да представя Швейцария на „Евровизия“. През 2013-та песента му „Divine” („Божествен”) попадна в официалната селекция на швейцарския конкурс. И тази година ученикът на оперната легенда Гена Димитрова ще се възползва от правилото на Швейцария, според което граждани на чужди държави също могат да участват в песенния конкурс.
Само че този път музикантът залага на повече имена, италиански артисти с големи проекти зад гърба си. Песента се казва „You Are My Fantasy“ („Ти си моята фантазия”), написана е специално за „Eвровизия”. Оригиналността на аранжимента идва от звученето в стил American ragtime (електроника с оперно пеене и гершуинг). Италианският композитор Stefano Baretta di Stefano трансформира филмовата музика в песенна, с примеси на американска класика ала Бродуей. Италианецът е популярен автор на филмова и симфонична музика. Композицията е първи опит на Ганчо за колаборация с Di Stefano, през идните месеци двамата ще се фокусират върху работата над общ албум.

Идеята за парчето и текста са на Ганчо Бояджиев, записът е направен от Andrea Zuppini в студиото му в Милано, миксиран и мастеризиран от DJ Twenty. Видеото е режисирано от Marco Gradara, на когото българинът се доверява за пореден път. Българката Вили Гаджева, която учи моден дизайн в Милано, е автор на грима ма Ганчо, а стайлингът на косата му е на на Salvatore Mezzola.
Ганчо Бояджиев вече се състезава за вота на швейцарската публика. Всеки, който има желание да подкрепи българския музикант, може да го направи на официалната страница на швейцарския конкурс.
Гласуването кой да представя Швейцария на „Евровизия” ще продължи до 17 ноември. Видеото можете да гледате и в youtube канала на Ганчо:

През август песента на Ганчо „Get out of my head” („Излез от ума ми”) се изкачи на 30 място в чарта на италианската официална музикална класация. Проектът на българина, който от 18 години живее в Милано, е съвместно с италианския хитов диджей DJ Twenty. Парчето е част от съвместния албум на двамата музиканти, който е почти финализиран. В него са включени няколко дуета, единият от които с италианския рапър Face Pimp, спечелил няколко големи конкурса за музика.
В момента Ганчо паралелно работи и над албума с концептуална музика „Lost without you” („Изгубен без теб”), записан заедно с италианския композитор Luca Lombardi. Дискът е с 14 композиции, две от които на италиански език, а останалите на английски. Албумът е мастеризиран от Antonnio Balgio, носител на Grammy за 2013 г. за Digital Mastering с невероятно качество. Продуциран е заедно с Patricio Simoninni, който работи с утвърдени имена от италианската музикална сцена.

Първият албум на певеца Gantcho “Music Is The Answer” („Музиката е отговорът”), продуциран от самия него, се появи преди 2 години. Записан е едновременно в Милано и София и е посветен на Гена Димитрова.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement