Connect with us

Lifestyle

България има своите нови десет „Най-изявени млади личности“ за 2020

Avatar

Публикувано

на

95614658 2640911059522719 9126640010320150528 o

Измежду 64 номинирани за отличие по Програма „Най-изявените млади личности на България“ за 2020 г. бяха избрани 10 отличени. Тя е част от световната програма „Най-изявените млади личности“ (The Outstanding Young Persons – TOYP) на Junior Chamber International (JCI).

Проектът се организира от JCI Bulgaria за шеста поредна година. Целта е всяка година да бъдат отличени млади хора, които изпъкват с качествата си в избраните от тях области на развитие и които могат да послужат за пример и вдъхновение на младите хора по света.

Поради тазгодишната ситуация на международна пандемия, форматът се провежда онлайн.

Тази година в оценяването и избора на отличените участваха членове на JCI Bulgaria, които са специалисти в различни области. Това допринесе за представянето на една различна гледна точка към заслугите на всеки уникален кандидат.

За втора година своето мнение даде и широката публика чрез гласуване в социалните мрежи. Това мнение, както и оценките на членовете на организацията, формираха крайното решение. В оценяването взеха участие хора от различни области, включително професионалисти в сферата и любители на темата.

Advertisement

Тази година десетте най-изявени млади българи са:

  • Мирослав Джоканов, основател на Shkolo, в категорията “Бизнес, икономика и/или предприемачество”
  • Натанаил Стефанов съосновател и председател на BESCO,в категорията “Бизнес, икономика и/или предприемачество”
  • Стефан Апостолов, режисьор и продуцент, в категорията “Културно постижение”
  • Блажка Димитрова, управител на “Blagichka Zero Waste” и съучредител на Сдружение “Нулев Отпадък България”, в категорията “Морално лидерство и околна среда”
  • Лазар Радков, основател на “Капачки за бъдеще” в категорията “Морално лидерство и околна среда”
  • Йоана Колева, съосновател на JAMBA и организатор на Run2gether в категорията “Принос към децата, световния мир или човешките права”
  • Кремена Кунева, създател на #задоброто, в категорията “Хуманитарно или доброволческо лидерство”
  • Елица Петкучева, асистент към ИЕЕС- БАН, в категорията “Наука или технологично развитие”
  • Мария Атанасова, ментор в “Социалната Чайна” и Фондация “Арете”, в категорията “Личностно развитие и/или постижение”
  • доц. Велизар Шиваров, доцент по генетика към Софийски университет,в категорията “Иновации в медицината”

Избраните десет млади българи ще бъдат номинирани за световния формат на програмата на JCI – „Най-изявените млади личности на света“ (Ten Outstanding Young People of the World) . Финалът на международния формат се провежда по време на Световния конгрес на JCI, чийто домакин през 2020 г. е Йокохама, Япония.

Повече подробности за програмата може да намерите на официалния сайт.

Junior Chamber International (JCI) е международна неправителствена организация, която обединява амбициозни и активни млади хора от цял свят и им предоставя възможности да развиват себе си, като създават положителна промяна в обществото. JCI води началото си от 1915 г. в щата Мисури (САЩ) и има повече от 200 000 членове в над 120 държави по целия свят.

JCI Bulgaria e създадена през 2011 г. и се стреми да бъде носител на промяната. Към момента организацията оперира чрез локални секции в София, Пловдив, Варна и Плевен, и развива бизнес инициативи, социални дейности и международни проекти.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement