Connect with us

Lifestyle

„България сутрин“ с Лора Инджова и Симеон Белев събужда зрителите на Bulgaria ON AIR от 8 август

Avatar

Публикувано

на

Bulgaria Sutrin Lora Simeon

снимка: PR

Сутрешният блок на национална телевизия Bulgaria ON AIR ще посрещне зрителите рано сутринта в понеделник, 8 август, с ново име облик. „България сутрин“ ще продължи да информира ранобудната аудитория от понеденик до петък за най-актуалните теми, които вълнуват гражданите, с коментари от топ събеседници и експерти, както и чрез репортажи и преки включавния от местата, на които се случват събитията. Предаването ще се появи в ефир с нова графична опаковка, която се базира на концепцията за синергия между ТВ и дигитални медии, характерна за цялостната визия на Bulgaria ON AIR.

Водещи на „България сутрин“ са Лора Инджова и Симеон Белев. Досегашната водеща Ганиела Ангелова, която има подчертан интерес към културните теми, ще се посвети на създаването на специални видеоматериали и интервюта за сутрешния блок, свързани с културния живот в страната.

Лора Инджова е водещ и репортер в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR от януари 2016 г. Зрителите вече я познават и от дискусионните сегменти в блока, които тя води през лятото. Преди да стане част от екипа на Bulgaria ON AIR Лора Инджова работи в ТВ „Европа“ като водещ на сутрешния блок, а преди това трупа опит и в други телевизии. Като репортер Лора е отразявала както политически, така и икономически и социални теми. За нея най-ценното в професията е възможността да се докосва до истински човешки истории, които може освен да разказва, и да променя със своята работа.

Зрителите познават Симеон Белев като водещ на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR още от септември 2015 г., когато телевизията започна да се развива като политематична. Преди това работи дълги години в БНР, първо като репортер, а по-късно и като водещ на публицистични предавания. През годините специализира в областта на политическата и коментарна журналистика, има богат опит с водене на изборни студия, отразявал е на място и знаковата среща на Г20 в Лондон през 2009 г. Симеон Белев е известен с репортажите и разследванията си за тежки обществени проблеми, инциденти, извънредни събития. Той е и преподавател в Eurovision Academy, част от Европейската мрежа за радио и телевизия (EBU).

Advertisement

Промяната в облика на сутрешния блок е част от цялостното ребрандиране на Bulgaria ON AIR, което отразява развитието на телевизията като политематичен канал. По-рано медията обнови визията и лицата на Новините ON AIR, както и цялостния си облик, отразен в слогана на телевизията – „Да знаеш. Да се забавляваш“.

До края на август „България сутрин“ ще се излъчва от 7,00 до 9,30 часа.

Continue Reading
Advertisement