Connect with us

Lifestyle

Българка в екипа на най-известния магьосник в света в „Децата на другата България“

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Едно смело българско момиче в продължение на години е дясната ръка на най-известния илюзионист в света Дейвид Блейн.

Тази събота от 12,30 часа Антоанета Минчева е герой в новия епизод на тв поредица „Децата на Другата България“ по bTV.

„Случва се като разберат, че работя за Блейн като асистент, да ме питат дали ме разполовява в кутия на сцената“, разказва българката.

Истината е, че тя е човекът, който се грижи за него зад кулисите.

В продължение на няколко години е най-довереното му лице, което познава в детайли навиците му.

Advertisement

“Тони е пример как едно момиче може да успее да се справи с личните и професионални предизвикателства навсякъде по света, ако има цел и посока. Познавам я от години и в нейната история се оглежда посоката, която поемат умните и будни деца на България. Тони е реалист. Животът извън България я дисциплинира. Превърна я в човек, който си поставя сериозни цели. И ги следва“, разказва журналистът Георги Тошев, който заедно с Бианка Илич, оператора Сам Силън и режисьора Антония Барулова създават един вълнуващ документален филм за единствената българка в екипа на Дейвид Блейн.

Последното зрелищно изпълнение на най-известният магьосник в света е от началото на септември, когато се издигна на височина 7,6 км над пустиня в Аризона с 52 балона, пълни с хелий, и кацна с парашут. Това бе поредният рисков номер, с който Блейн попадна в световните новини.

28-годишната Антоанета Минчева знае най-добре как се подготвят сложните номера на Блейн, с които печели световна слава. Българката обикаля с неговото шоу цяла Америка по време на турнетата преди Ковид-19. Тони печели мечтаната от милиони по света работа само две седмици след като се връща в Ню Йорк.

47-годишният Дейвид Блейн е майстор на ефектни номера. През 2008 г.подобри световния рекорд за задържане на дъх под вода – 17 минути и 4 секунди. През 2003 г. той прекара  44 дни в Лондон без храна в прозрачна клетка, окачена на 10 метра над земята. През 2002 г. илюзионистът седеше на стълб в продължение на 35 часа без храна и напитки, а три години по-рано прекара 61 часа и 40 минути в леден блок в Ню Йорк.

Антоанета попада в екипа му случайно. След няколко години в Ню Йорк тя решава да се върне за известно време в България. Работи в НДК, но решава, че й липсва мащаба на Америка. Връща се в Манхатън и две седмици след завръщането си печели мечтаната от милиони по света работа.

„Не знам как стана. Но нямах време за радост, защото се включих в един стресов ритъм. Общуването ми с Дейвид ми даде много, научих всичко за шоубизнеса, срещнах забележителни личности и се уморих“, разкрива красивата българка.

Тя е дъщеря на актрисата Евелина Борисова, позната от сериала „7 часа разлика“ на bTVи бизнесмена Пламен Минчев. На 9 години родителите изпращат дъщеря си да учи в Лондон, където Тони завършва средното си образование. След което е приета в университет в Ню Йорк.

Advertisement

„Минах през всичко в този град – възторг, депресия, пандемия, любов и много, много работа“, казва Тони.

Сега тя е в началото на нов личен и професионален проект отвъд океана. Какъв е той, ще разберат зрителите на „Децата на Другата България“ тази събота от 12,30 часа по bTV.

Continue Reading
Advertisement