Открийте ни и в

Рок/Метъл

Българската метъл група VELIAN ще представи своето дебютно EP

Avatar

публикувано

на

Българската метъл група VELIAN ще представи своето дебютно EP 141

на 28.02.2016. Изданието ще носи заглавието „Fireflies” и ще включва четири композиции. Творбата ще бъде факт само няколко месеца след събирането на бандата. Записите са осъществени в собственото студио на групата.

Официалната промоция на “Fireflies” ще се състои под формата на концерт на 28.02.2016г, мястото е столичния клуб MIXTAPE 5, B-side. Билети ще се продават само на място, като цената ше бъде 8 BGN.

Специални гости на събитието ще бъдат момчетата от румънската група DARK FUSION, които са познати на част от българската публика – гостували са няколко пъти у нас, включително като съпорт на SEPULTURA през 2014 година. DARK FUSION са победители в румънското издание на WOA: METAL BATTLE Romania за 2015 година.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“573″]v_promo_poster_no-media[/media-credit]

Музиката на VELIAN може да се определи като симбиоза между Power Metal от една страна и Melodic Death Metal от друга, налице са и частични Gothic влияния. Членовете на бандата са познати от редица други групи, активни у нас:
Иван Иванов (WARTIME) – Вокали; Дилян Недев (ex-FANAGORIA) – Китари, Клавишни; Васил Симеонов (WARTIME, HELLRIDER) – Китари; Антонио Митов (WARTIME, ex-MYSTICA, ex-PROGRESSION) – Бас; Велизар Болчев (WARTIME, еx-ХАЗАРТ) – Барабани.

VELIAN направиха сценичен дебют като подгряваща група за Warrel Dane (NEVERMORE, SANCTUARY) в началото на ноември миналата година.

Събитието се осъществява със специалната подкрепа на BGTSC.

Очаквайте допълнителна информация съвсем скоро!

Oфициален ТВ&Видео спот:

 

Официално видео към песента „Fireflies”:

 

Реклама