Connect with us

Събития

Българският Червен кръст стартира онлайн обучения

Avatar

Публикувано

на

BRC Online Courses 01

 Българският Червен кръст стартира безплатни онлайн курсове за доброволци на теми „Умения за живот“ и „Хигиена“. Те ще се реализират в рамките на платформа за онлайн обучения на организацията, а завършилите ги ще придобият сертификат за придобитите умения. Платформата е част от непрестанните усилия и дейностите в отговор на пандемията от COVID-19 на БЧК и е още едно иновативно средство, чрез което организацията ще може да продължи да оказва обществена подкрепа дори и в извънредно трудните условия.

Курсът „Умения за живот“ е с фокус върху практики, подобряващи социалната интелигентност и психическото състояние, а този на тема „Хигиена“ съдържа специално разработен модул относно мерките за предпазване от разпространение на COVID-19. Двете обучения са част от програмата на БЧК „Дейности в отговор на COVID-19”, финансирана от Американската агенция за международно развитие и подкрепена от Международната Федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец. Като част от нея БЧК вече няколко месеца реализира и информационната кампания „Направи го за тези, които обичаш“.

Обучаващите се имат достъп и до курсове по управление на стреса, сексуално образование и здраве и много други. Всички те са разработени от доброволци и служители на организацията с богат опит и експертиза по различните теми, разделени са на модули и завършват с финален тест.

Всеки, желаещ да научи повече за обученията, може да го направи на https://e-training.redcross.bg/.

Continue Reading
Advertisement