Connect with us

Tехнологии

Български учители са създателите на близо 3000 упражнения с добавена реалност

Avatar

Публикувано

на

SmartClassroomAR Izpylnyavane na uprajnenie s AR

снимка: ПР

Безспорно една от най-необичайните учебни години – 2020-2021, е към своя край. Многократното преминаване от дистанционно в присъствено обучение и обратно доказа, че гъвкавостта на преподавателите и прилагането на съвременни методи за обучение са ключови фактори за повече „отличници“ и горди учители. А приложението Smart Classroom AR, част от платформата Smart Classroom на Samsung България, със сигурност може да предложи визуално и интерактивно учене, както и да обогати дигиталните умения на педагозите. Това твърдение е подкрепено и от факта, че към днешна дата в приложението са достъпни близо 750 упражнения с добавена реалност (Augmented Reality) за ученици от 1. до 12. клас, съобразени с одобрените от МОН учебни програми по различните предмети, подходящи както за работа в клас, така и за самоподготовка, а още над 2600 такива упражнения са създадени и служат за проверка на знанията в ежедневието на редица ученици. Към днешна дата приложението Smart Classroom AR са използвали над 61 000 души.

Как се създава и изпълнява упражнение с добавена реалност?

Всеки учител, който има регистриран профил в платформата Smart Classroom, може да създава образователни ресурси с добавена реалност. След като влезе в профила си, в таба „Ресурси“ учителят избира опцията за създаване на AR упражнение. Това става с помощта на единствения по рода си в България инструмент за създаване на образователни ресурси с добавена реалност – SmartCreatAR. Учителят може да създаде упражнение с добавена реалност чрез някой от седемте шаблона за конкретен вид задача – за сортиране, за подреждане в определена последователност (хронологична или пространствена), за разработване на тестове с текст, изображения или 3D обекти. Пълният процес по създаване на ресурси с добавена реалност е представен в самостоятелно ръководство.

Учителят споделя своите ресурси с добавена реалност, като изпраща на учениците съобщение в платформата, а те ги изпълняват в приложението Smart Classroom AR, като сканират QR кода или въведат ПИН кода на упражнението. Приложението Smart Classroom AR e достъпно за сваляне от всеки с Android устройство от следния линк: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.infinno.ar.samsung

Advertisement

SmartCreatAR Syzdavane na uprazhnenie s AR

За запознаване с възможностите на инструмента и особеностите на различните видове упражнения, екипът на Образование 5.0 провежда обучения, които носят квалификационни кредити. Такова обучение ще се проведе в дните 24.04. – 25.04.2021 г. и се организира за учители от СУ „Св. Климент Охридски“ – Ракитово, а самото училище е получило статут на „иновативно училище“, благодарение на използване и прилагане в обучението на съдържание с добавена реалност в учебния процес.

Специални видеа със стъпки за работа с платформата Smart Classoom са на разположение на всеки тук:

Smart Classroom е проект, част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement