Connect with us

Кино

Български филм фест под звездите стартира на паркинга на Kaufland във Варна

Avatar

Публикувано

на

Kaufland Avtokino

За трета поредна година паркингите на хипермаркетите на Kaufland се превръщат във филм фест под звездите. Национално автокино турне ще стартира на 12 април в 20:00 часа на паркинга на Kaufland – Възраждане на бул. „Република“ 60 във Варна с хитовия филм „Диада“. До края на май турнето ще обиколи 13 града, а в два от тях ще има среща с актьор от избран български филм.

Четири от най-касовите български заглавия от последните месеци – „Диада“ , „Уроците на Блага“, „Пулсът на танца“ и „Чума“, ще могат да гледат зрителите на единственото в България пътуващо автокино. Кампанията се реализира съвместно с „Автокино“ и ще премине през Варна (12 и 13 април), Добрич (14 и 15 април), Шумен (17 и 18 април), Русе (20 и 21 април), Велико Търново (22 и 23 април), Плевен (24 и 25 април), София (27, 28 и 29 април), където предстои и фен-среща. Турнето продължава в Перник (30 април и 1 май), Пловдив (7 и 8 май),

Стара Загора (9, 10 и 11 май), Сливен (12 и 13 май), Ямбол (15 и 16 май), Бургас (17 и 18 май) и Силистра (20 и 21 май)

„Автокино е уникална инициатива, която дава по-дълъг живот на българските филми и предоставя един интересен и безопасен начин за гледане. Щастливи сме, че и тази година се включваме в нея с нови 60 прожекции на едни от най-популярните нови български филми на територията на паркингите на хипермакетите ни. Продължаваме да подкрепяме българското киноизкуство и да обогатяваме цялостното преживяване на нашите клиенти“ – каза Петър Пекалиев – ръководител „Централно управление на недвижимостите“ в Kaufland България.

Автокино се гледа от собствения автомобил на присъстващите, като филмите ще бъдат прожектирани на  екран с големина 5 х 10м, който е вдигнат на височина 2 метра от земята.

Advertisement

Желаещите да присъстват, могат да следят програмата и да закупят билетите си онлайн на http://www.avtokino.bg или на място в деня на прожекцията, като местата са ограничени до 50-60 автомобила за събитие.

Continue Reading
Advertisement